ASUS X550VX klavyesi basımı algılamıyor

V0id

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 4 senedir kullandığım ASUS X550VX laptopumun klavyesi geçen sene problem çıkartmaya başlamıştı. Bastığım tuşlar basmıyor, çok sert bastığımda bile nadiren çalışıyordu. Driver kontrolü, format atma, Flex temizleme gibi birçok yol denememe rağmen sorunum çözülmedi. Klavye en sonunda F1 tuşuna basılı kaldı. Tuşu yerinden söksem dahi F1 basmaya devam ediyor, girdiğim her programın yardım sayfasını tekrar tekrar açıyor, yanlışlıkla FN tuşuna basmam halinde bilgisayarı uykuya alıyordu. Ben de önce F1 tuşunu regedit'ten devre dışı bırakmıştım ancak sorun gitgide daha can sıkıcı hal alıyordu, ben de sorunun hala klavyede olduğunu düşünüp internetten uyumlu bir klavye sipariş edip sorunlu klavye ile değiştirdim. Sorun çözülmüştü ancak aynı anda birden fazla tuşa basamıyordum. Yaklaşık bir sene böyle kullanmaya devam ettim. Dün aynı sorunu tekrarlamaya başladı. Ne yaparsam yapayım düzelmedi. Artık sorunun anakart ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
@Recep Baltaş önerebileceğiniz herhangi bir çözüm var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…