Önceden oyun oynarken 15 dakika içerisinde kapanan bilgisayarımın ayarlarını biraz kurcaladıktan sonra 1,5 saat kadar oynadım ve ilginç bir şekilde bilgisayar kapanmadı ayrıca önceden olduğu gibi aşırı bir ısınma da yok.
Çözüm: Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumuna geliyoruz. Daha sonra burada kullandığımız güç planının yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" yazısına tıklıyoruz. "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine girerek buradan "İşlemci güç yönetimi" yazısına tıklayarak "En düşük işlemci durumu"na geliyoruz. Benim bilgisayarımda buradaki değerler %100 olarak gözüküyordu. Ben de değerleri %70'e indirdim ve işlemci kullanımı, işlemci sıcaklığı değerleri azaldı. Performans bakımından oyunlarda hiçbir FPS kaybım yok.
İşin tuhaf kısmı ise Asus'a bu bilgisayarı 3 defa gönderdim ve sıkıntı garanti servisinin de belirttiği gibi donanımsal değilmiş. Asus gibi büyük bir firmanın işlerini yapan servisin böyle bir şeyi yapmaması ve benim bu ayarı tesadüfen bulup sorunumu çözmem gerçekten tuhaf oldu. Artık soğutucu kullanmıyorum
Şimdiki ısı değerlerim şöyle;
CPU: 70-85 derece,
GPU:80-90 derece.
Konu hakkında fikirlerini beyan eden, yardımcı olan, olmaya çalışan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.