Asus X550VX Laptop CS:GO Kapanma Sorunu

Juni0r

Megapat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Asus X550VX DM254DC modelli laptobum CS:GO'da ultra ayarlarda kasmadan oynuyorum ama bir saat sonra kapanıyor. (Bir rekabetçi bitmeden) Isındığı için olabilir mi bilmiyorum ama daha fazla ısındığı oyunları biliyorum böyle bir sorun yaşamadım.
Soğutucu kullanıyorum ama çok kaliteli değil çok etkili soğuttuğunu sanmıyorum. Soğutucuyu kullanırken kapanma olmuyor. Aynı cihazın farklı modelini kullanan arkadaşımda böyle bir sorun olmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Dostum aynı laptop bende var ve aynı sorunu yaşadım.

Çözümü çok basit. İşlemcinin gücünü %60'a düşürürsen hem performans kaybı olmayacak hemde (Eğer laptobun için çok tozlanmadıysa ve başka bir sorun yoksa.) kapanma sorunu düzelecektir.

AIDA64 ile işlemci ve grafik kartı sıcaklıklarına bakabilirsin. Temizlik ve macun değişim ihtiyacı varsa ve düzgün şekilde yapılmadıysa verim alamayabilirsin. Herşey nizami iken sorun devam ediyorsa undervolting ve downclockingi deneyebilirsin. Downclocking yukarıdaki tavsiyedir ama işlemci hızını düşürür, bu da ısınmayı azaltır. Temizlik ve macun değişimi işe yaramıyorsa öncelikle intel XTU ile işlemci voltajını düşürmeyi dene, başarabilirsen işlemci performansını düşürmeden ısınmasını kontrol altına alabilirsin.

Tozlandığını sanmıyorum 6 ay önce almıştım. Nasıl düşüreceğim işlemci gücünü? Yardımcı olur musunuz?

Önceden oyun oynarken 15 dakika içerisinde kapanan bilgisayarımın ayarlarını biraz kurcaladıktan sonra 1,5 saat kadar oynadım ve ilginç bir şekilde bilgisayar kapanmadı ayrıca önceden olduğu gibi aşırı bir ısınma da yok.
Çözüm: Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumuna geliyoruz. Daha sonra burada kullandığımız güç planının yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" yazısına tıklıyoruz. "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine girerek buradan "İşlemci güç yönetimi" yazısına tıklayarak "En düşük işlemci durumu"na geliyoruz. Benim bilgisayarımda buradaki değerler %100 olarak gözüküyordu. Ben de değerleri %70'e indirdim ve işlemci kullanımı, işlemci sıcaklığı değerleri azaldı. Performans bakımından oyunlarda hiçbir FPS kaybım yok.
İşin tuhaf kısmı ise Asus'a bu bilgisayarı 3 defa gönderdim ve sıkıntı garanti servisinin de belirttiği gibi donanımsal değilmiş. Asus gibi büyük bir firmanın işlerini yapan servisin böyle bir şeyi yapmaması ve benim bu ayarı tesadüfen bulup sorunumu çözmem gerçekten tuhaf oldu. Artık soğutucu kullanmıyorum
Şimdiki ısı değerlerim şöyle;
CPU: 70-85 derece,
GPU:80-90 derece.
Konu hakkında fikirlerini beyan eden, yardımcı olan, olmaya çalışan herkese tekrardan teşekkür ediyorum.

Dediğim şekilde çözdüğüne sevindim dostum hayırlı olsun.

Dediğim şekilde çözdüğüne sevindim dostum hayırlı olsun.
Keşke sorduğumda işlemci gücünü nasıl düşüreceğimi söyleseydiniz, bu zamana kadar kullanırken soğutucuyu çıkarmadım üzerine garantiye gönderdim falan uzun ve can sıkıcı bir süreç oldu benim için. Yine de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…