Asus X553M Sistemde Windows 8.1 kendiliğinden donuyor

ilhanbyk

Hectopat
Arkadaşlar ben yeni Asus x553m aldım. İlk aldığımızda kardeşim birçok çalışmayan veya kasan oyun yüklemiş ben de tek tek silmeye üşendiğim için direk Windows 8.1 nimetlerinden olan CD'siz format yani tüm programları kaldırın ve Windows'u yeniden yükleyin olayını yaptım. İlk başta her şey güzeldi fakat bir süre sonra (20dk falan) PC birden dondu ve fanın durma sesini duydum ama ekranda görüntü vardı ve sabitti hiçbir şey değişmiyordu. Anlayacağınız takılmıştı. Güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açtım fakat internette gezerken (internet explorer ile) tekrar donmaya başladı. Acaba ben mi PC'ye çok yükleniyorum diye (bu arada formattan sonra hiçbir şey kurmadım direk ie yi açtım ve gezmeye başladım) PC'yi kilit ekranında bıraktım. Telefonda gezmeye başladım fakat PC açıktı. Hala derken tekrar fanın durma sesini duydum. Acaba format atarken mi bir sey oldu diye ayni islemi 2 kere tekrarladım fakat sonuç aynı ayrıca internette okuduğum bir yazıya göre bazı antivirüsler Windows 8.1 ile uyumsuzmuş ve böyle kilitlenmelere yol açıyormuş. PC'de ise kendinden yüklü olarak gelen ve formatla gitmeyen mcafee vardı. Ben de mcafee'nin silme programı ile (adını unuttum) kaldırdım fakat sorun hala devam ediyor. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Lütfen yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada ısı değerleri normal. PC'yi açar açmaz donduğu bile oldu. Bir de korsan Win 7 kurarsam garanti bozulur mu acaba? 8.1'i silmeyeceğim, sadece çift işletim sistemi kullanacağım:

Bu da sistem özelikleri. Ekran kartı intel hd graphics fakat hangisi (3000 mi 4000 mi) bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…