ASUS X570-E anakart 8 pin bağlantısı

gonzai

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha önce böyle bir konu açılmış ancak ben biraz daha detaylı bilgi vermek için yeni bir konu açıyorum.

Bu gün ASUS ROG STRIX X570-E GAMING anakart aldım. Eski kasamda kullandığım Cooler Master GX 750W Bronze güç kaynağını taktım. Anakart üzerinde 8+4 pin güç girişi var. PSU'da 6+2 şekilde 8 pin ve tek modül olarak 4 pin olan girişler mevcut. Ancak anakartın üzerindeki 8 pin yuvasına PSU'dan gelen girişler takılmıyor. 6 pin takılıyor diğer 2 pin in soketleri ters kalıyor ve girmiyor. Bu bağlamda PSU gücünü 6+4 olarak anakarta bağladım. (2 pin açıkta kaldı) Güç düğmersine bastığımda anlık bir güç geldi ancak bilgisayar açılmadı. Daha sonra 4 pini sökerek sadece 6 pin olarak bağladım ve yine açılmadı. Son olarak 6 pini sökerek sadece 4pin güç kablosunu taktığımda sistem açıldı.

Bu problemin sebebi nedir? PSU mu uyumsuz? Pek sanmıyorum ama yoksa anakartın soketleri mi hatalı? İlgili görselleri ekledim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-12 at 04.44.58.jpeg
    104 KB · Görüntüleme: 74
  • WhatsApp Image 2020-12-12 at 04.44.57.jpeg
    97,9 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Dünden bu yana 4 pin ile çalıştırdım bilgisayarı hiç bir problem olmadı. Ancak sanırım ben de GPU ya takılan kabloyu takmaya çalıştım. Bu nedenle soketler denk gelmedi. Pazartesi 6pin to 8pin dönüştürücü kablo alıp o şekilde bağlayacağım. Sanırım bu sorunumu halleder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…