ASUS X571 Mac@Visa hatası

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB DDR4
SSD veya HDD modeli
Intel SSDPEKNW512GB
Ekran kartı
GTX1650
İşlemci
I7 9750H
Herkese selamlar,

Uzun süredir kullanmadığım bilgisayarıma macOS kurmaya karar verdim. Kurulumu başarılı bir şekilde tamamladım, USB ile boot edebiliyorum şu an.
Ancak, masaüstüne ulaştıktan kısa bir süre sonra, Mac@Visa adlı program, bilgisayarı neredeyse ele geçirdi.
Kapatamadığım bir ekran açıldı ve bu ekranda bir sürü uygulama indirip kurdu. OpenCore'u Monterey'den beri denememiştim, belki böyle olması gerekiyordur diyerek ellemedim.
Uygulamaları kurduktan sonra, OpenCore Configurator'ü indirip, EFI dosyası işlemleri ile USB'siz Boot'u aktif edecektim.

Ancak ayarlardan gizlilik & güvenlik sekmesinde OpenCore Configurator ile ilgili uyarıya tıkladığımda, yine aynı hatayı veriyor ve güvenilmeyen kaynaklara izin vermiyor.
İnternette bununla alakalı sadece şu konuyu bulabildim. Sanırım Blacklist'e alınmışım bir şekilde ve bunu atlatmanın tek yolu OC Configurator ile SMbios/serial yenilemek.

Ama sorun şu ki, OC Configurator'u de açamıyorum.

Başına böyle bir şey gelen ve nasıl çözebileceğimi bilen birileri var mıdır?

O tarz bir sorun olmaması gerek korsan yazılım yada değişik içerikli bir şeyler yüklemiş olabilir misin ?
Hocam selamlar,

Direkt Technopat'tan indirdiğim Sequoia online imajı ile kurulum yapmıştım. Açar açmaz zaten bir farklılık vardı, ilk kurulum ayarlarında iken dil seçimine geldikten hemen sonra kendi kendine kurulumu bitirip masaüstüne atmıştı.

Bugün, OpCore Simplify aracı ile tekrardan bir EFI oluşturup, indirdiğim offline Sonoma imajı ile (OpCore Simplify önerdi, SD card reader maksimum Sonoma destekliyormuş) sorunsuz bir kurulum yaptım ve EFI'yi SSD'ye atabildim. Şuan bu mesajı da MacOS üzerinden yazıyorum.

Ancak hazır sizi yakalamışken bir kaç sorum daha olacaktı, onlar için yeni konu mu açayım, buradan devam edelim mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı