Asus X99-A (ilk seri) anakartıma Samsung 970 EVO NVMe M.2 SSD'yi taktım. (M.2 X 4 slotuna.)
Sırasıyla:
- BIOS'u kontrol ettim (Kingston SSD' mi görüyor, Samsung M.2 SSD'mi görmüyor.) BIOS'ta herhangi bir değişiklik yapmadım (BIOS en son güncel sürümde) Windows'u başlatıp Samsung'un kendi NVMe kontrolcüsünü kurdum.
- Disk yönetiminden diski başlattım ve bir sürücü adı verdim. (disk 3 / Fast( F )
- Samsung Magician programında hız testini yaptım. Hızla ilgili herhangi bir sıkıntı gözükmedi.
- Fakat tüm bunların sonunda M.2 SSD' ye Bilgisayarım' dan baktığımda F: sürücüsünde (M.2) Cd-rom isareti var ve Windows 10 Pro başlatılırken harici bir alet takmışım gibi bir sinyal sesi veriyor.
Sormak istediğim:
1- Sırasıyla ve görselleriyle M.2 SSD'yi kurma aşamalarımı anlattım. Unuttuğum/atladığım bir şey var mı acaba?
2- Bu M.2 SSD'ye daha sonra Windows 10 kurmak istiyorum. Şu anda BIOS'ta gözükmüyor. (Boot devices) BIOS'ta değiştirmem gereken bir yer mi var acaba?
3- M.2 diskindeki CD-Rom işareti ve Windows açılışındaki tak-çalıştır sesi normal değil. Bunları nasıl düzeltebilirim.
Biraz uzun ve detaylı anlattım atladığım bir şey olmasın diye. Teşekkürler.