ASUS X99 Deluxe UEFI belleği başlatamama sorunu

042ugur042

Hectopat
USB belleğe windows 8.1 dosyasını yazdım. F8'e basıp Boot menüsünde UEFI seçeneğini seçtiğimde direkt BIOS'a giriyor. BIOS'ta UEFI seçeneği etkin ne yapmam lazım?
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Hangi uygulamayla yazdırdınız USB belleğe?
2-) UEFI kurulum USB'si oluşturduğunuzdan emin misiniz?

Açıkcası uygulamın adını unuttum kurulum USB'si oluşturdum UEFİ USB'si faklımı oluşturuluyor. Sizin önereceğiniz uygulama nedir?

Yapmanız gereken adımlar çok basit:

1-) USB belleğinizi FAT32 dosya biçimiyle biçimlendirin.
2-) Windows 8.1 ISO (disk görüntüsü) içindeki dosyaları USB belleğe atın.
3-) Boot menüsünden "UEFI: #" seçeneğini seçin. (# USB belleğinizin adıdır)
4-) Kurulumunuzu yapabilirsiniz.

BIOS'tan seçmeyi denedim ama UEFİ kurulum olmuyor. Normal kurulum oluyor, ancak UEFI seçeneğini seçtiğimde BIOS'ta kalıyor.

Flash belleğe UEFI kurulum farklı şekilde mi hazırlanıyor?

USB kurulumunu aşağıdaki gibi yaparak UEFI modunda Boot edebilirsiniz. Sonucu buraya yazarsanız, herkes faydalanır.

UEFI Windows 8.1 USB'ye Yazma

Ayrıca Boot Sequence'ten UEFI Windows 8.1 yüklü USB belleği birinci sıraya almanız gerekiyor. Yada F12 ile Boot menüsünden USB belleğinizi seçmelisiniz.

@Kaan Arslan; Denedim olmadı @Recep Baltaş 'ın yaptığı gibi rufus ile İSO dosyasını yazdım BİOS'u en güncel sürümünü indirip güncelledim şu videodaki gibi olmuyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…