Kart bu gün elime geçti ve hemen takıp sürücüleri v.s kurup test etmeye başladım.
Açıkçası oem ses den daha fazla fark beklerdim ama çok bariz bir fark oluşmadı.
Kulaklığım ise TTesport Shock Gaming.
Oem ses de iken kulaklığımı son sese aldığımda fazla ses çıkmazdı yani dışarıdan pek duyulmazdı, şimdi ki ses kartını aldım yine aynı şekilde fazla ses çıkmıyor, sürücülerini kurdum fakat programda her hangi bir ayar yapmadım şuan default ayarlarda kullanıyorum.
Bu karttan kullanıp her hangi bir ayar yapanlar var ise yardımcı olursa sevinirim.
Not: Razer Suroound ile beraber kullanmaktayım daha iyi oluyor.
Sürücüsünü ise asusun sitesinden en son olanı indirdim.
Bende Xonar DGX 5.1 PCI-E var Logitech G230 ile kullanıyorum, son seste kulaklığı takmama gerek kalmıyor, normal ayardaki bi masaüstü hoparlör kadar dışarıya ses veriyor. Tabi sürekli son seste kullanmaya gerek yok. Ufak tefek kişisel ayarlar dışında sesi arttıracak bir ayar da yapmadım yani...
Ses yeterli seviyede, kulaklığı kullandığımda yetiyor fakat dışarı ses aktarımında oem karttan hiç bir farkı yok, ses kalitesi olarak fark var tabi ama fazla da fark yok.
Bende Xonar DGX 5.1 PCI-E var Logitech G230 ile kullanıyorum, son seste kulaklığı takmama gerek kalmıyor, normal ayardaki bi masaüstü hoparlör kadar dışarıya ses veriyor. Tabi sürekli son seste kullanmaya gerek yok. Ufak tefek kişisel ayarlar dışında sesi arttıracak bir ayar da yapmadım yani...
Benimkisi o kadar ses vermiyor, kulaklık öyle kötü bir kulaklıkta değil ama daha fazla ses vermesini beklerdim, bende oem ses kartından dolayıdır diye harici ses kartı aldım ama sonuç değişmeyince danışmak istedim.
İnternette kartı almadan önce incelemelerine baktım baya bir övüyorlardı yani oem ses ile arasında 2 kata yakın fark var deniliyordu ama o farkı pek hissedemedim.
Farklı sürücüler varmış sanırım ses kalitesinmde değişiklik yapıyormuş, o tür farklı bir sürücüler kullananlar varsa öneri beklerim.