Asus Z10PE-D16 macOS Kurulumunda Kernel Panic

Alican YILDIZ

Hectopat
Daha fazla  
Belirtilen ayarları BIOS'ta yapmaya çalıştım. Yalnızca VT-D ayarını bulamadım. Anakart asus Z10PE-D16.

Ekteki fotoğrafta verdiği hatayı çözemedim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Montezuma Merhaba,
Belirtiltiğiniz tüm düzeltmeleri denedim. Fotoğraftaki aynı hatayı almaya devam ediyorum. Bilmiyorum pek bir faydası dokunmayacaktır ama BIOS son sürüm: 3306. Şuan El Capitan indiriyorum. Daha önce Gigabyte x58A UD3R anakarta kurmayı başarmıştım. GTX570 ekran kartım vardı desteklemediği için başarısız sonuçlanmıştı. SIERRA sürümünü gördüğümde El Capitan raw dosyasını sildim. belki El Capitan'ı sorunsuz kurarım bu anakarta.

El capitan hata ekranı vermiyor, sistem yeniden başlıyor. Bir kaç kez denedim.

BIOS 3306
Dual Xeon E5-2658 v3
Pny Gtx 980 Ti
Samsung 64GB ECC REG
HighPower 80+ 1000w powersupply
250GB Samsung SSD

Anakartta bir sorun olabilir mi? Aşağıdaki nedenlerden biri SIERRA kurulumunu engelliyor olabilir mi?
Asus flashback çalışmıyor. Asus update yazılımı ile sistem açıkken bios güncelleyebildim.
Bilgisayarı güç verir vermez power tuşuna basmadan kendi kendine hemen açılıyor. Sistemi normal olarak kapattığımda açılmıyor yalnızca ilk güç verdiğimde.
İşlemcimin net model numarası yok. Hasswell-E-EP Mimarisi.

4 adet 16GB Ram taktım. Dual CPU için 4 adet ram yuvaları ekteki fotoğraftaki gibi olmalıydı ama söylenilenin aksine Tüm Ramleri alt gri slotlara takabiliyorum. Aksi durumda sistem çalışmıyor / açılmıyor. QPI kod hatası olarak 67 yani "cpu starting" CPU başlatılamıyor.

Technopat'ın hazırladığı videoyu kontrol ettiğimde de kitapçıkta belirtildiği gibi kullanılıyor ve sistem açılıyor. Youtube Ram'lerin takıldığı anki zaman linki yakalandı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kurulum zor. Yine de şunları dene. Config içinde kernelHaswell-E işaretli olduğundan emin ol. SMBIOS olarak MacPro 5,1 kullan.
Şu kext'i EFI / CLOVER / Kexts / Others içine koy:
VoodooTSCSync - TSC Syncing Kext
Boot argümanları olarak şunları ekle. npci=0x2000 -v -f dart=0 slide=0 cpus=1
Sadece tek slot ROM kulan.

Çok uğraştırdım sizi de ama windows güzelim sistemin 40%'ını hibe ediyor.
Son verdiğiniz ayarların da hepsini denedim yine olmadı.
Mark with tech'in verdiği config dosyasını kullanmaya başladım.
https://markwithtech.com/assets/config.plist.zip
slide=0 ekledim, Haswell-E seçiyorum ve sonra sadece 1 hata kodu kaldı. . Tek slot ROM nedir ve nasıl tek slota düşürürüm bilemedim. son aldığım hata ekranı:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…