ASUS Z170-A macOS Mojave + Windows 10 DualBoot Sorunu

onr_bhcvn

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlemci
Merhaba sevgili Technopat sakinleri. Rehberde bulunan MacOS Majove sürümünü sisteme kurmuş bulunmaktayım. Lakin USB'den kurtulamadım. Boot seçeneklerinde Windows Boot Manager harici hiçbir seçenek yok (Windows üzerine ve tek diske kuruldu). USB'den Cloveri açıp ancak o şekilde MacOS'u boot edebiliyorum. USB'yi takmadığım zamanlar Windows 10 sorunsuzca açılmakta. EFI klasörü de disk üzerinde olduğu için ses gibi etmenler kexts dosyalarını atmama rağmen çalışmıyor. Nasıl bir yol izlemem gerekli? EasyBCD ile ayar yapmak geliyor aklıma ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.
Şu anda USB içerisinde bulunan EFI klasörüne kext dosyalarını attım ve ses dahil her şey sorunsuz. Lakin USB'yi çıkardığım zaman PC'de MacOS kurulu değilmiş gibi davranıyor.

Sistem:
INTEL İ5 6600 CPU- AKASA VENOM ATTO - GIGABYTE GAMING RX570 4G - ASUS Z170-A - GSKILL AEGIS 2133MHZ DDR4 8GB - RAMPAGE 600W 80+ - WD BLUE 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
USB --> KEALEFI --> kealOS_Dosyalar --> Clover Configurator isimli uygulama ile tools sekmesinden EFI mount gelip kendi diskinizin EFI bölümünü mount edin ardından: USB --> KEALEFI --> EFI klasörü içinde yer alan sadece CLOVER klasörünü mount ettiğiniz muhtemelen No Name yazan EFI bölümün EFI klasörüne kopyalayın. Yeniden başlatın sistemi ve USB bellek ile Clover ekranı gelince clover boot options simgesine gelin ve add entries isimli yere enterlayın. Artık USB olmadan açabilirsiniz.

Rehberi uygula.

Sorun sayenizde çözüldü. Teşekkürler. Bir sorum daha var bu clover ekranında Windows ve Mac harici Windows'a ait kurtarma bölümleri de görünmekte. Bunları gizlemenin yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…