ASUS Z170 HyperX Fury veya HyperX Savage

benisec_benisec

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Haftaya yeni sistemimim bir kaç parçasını sipariş edeceğim ve aklımdaki anakart Asus Z170 Pro Gaming. Şimdi şöyle bir sorunum var ki yeni nesil DDR4 RAM'lerin XMP özelliği ve anakart üzerinden ram MHz arttırma işi hakkında bazı sorularım var.

4 RAM slotunu işgal etmemek ve geleceğe yönelik bir sistem olarak düşündüğüm için tek modül 8gb alacağım ve 1 ay kadar sonra bir 8'lik daha ekleyeceğim.

İki adet RAM arasında kaldım bana farklarını anlatırsanız ve seçimimde yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

1) Kingston HyperX Fury 8GB 2666MHz DDR4 CL15 HX426C15FB/8

2) Kingston HyperX Savage 8GB 2800MHz DDR4 CL14 HX428C14SB2/8

Bu iki RAM arasında MHz ve CL değeri dışında herhangi başka bir fark bulunuyor mu? İkisini de overclock edip daha yüksek frekanslarda kullanabiliyor muyum?

Savage fury den daha iyi biliyorum onu tercih et. Predator > Savage > Fury modelleri diye bir sıralama var. Belleklerden anlamam da o.c potansiyeli ve genel kalite olarak savage daha iyi diye biliyorum ki zaten daha pahalıdır.

Bildiğim kadarıyla Fury 2666 mhz'ye kadar destekliyor. Savage ise 3000 mhz.

Belirttiğin savage model ram 1.35 V güç tüketmekte, fury model ise 1.2 V güç tüketmekte.

Bu iki farklı model arasındaki bildiğim farklılılıklar bunlar.

HyperX – Bellek, Oyun kulaklıkları, SSD, USB sürücü ve Mouse pad'ler

Hyperx'in kendi sitesinde gayet güzel açıklanmış. Kendin bakabilirsin.

HyperX'in sitesinden ve Technopat'ın '' RAM Frekansı Yükseltme Rehberi '' videosundan anladığım kadarıyla mesela Z170 chipset'ine sahip bir anakarta HyperX Fury 2400mhz bir RAM takarsak otomatik olarak bu frekansta çalışıyor fakat üstüne hız aşırtma yapılamıyor fakat HyperX Savage veya HyperX Predator gibi bellekler takarsak stok hızları ne olursa olsun XMP desteği olduğu için anakartın mümkün kıldığı maksimum frekansa bios üzerinden ayarlayarak yükseltebiliyoruz.

Umarım doğru anlamışımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…