Asus Z370-E RAM Sorunu

LaMotta

Hectopat
Merhaba, Asus Z370-E ve i7 8700K şeklinde bir sistem kurdum. Toplam 4 adet 8GB Crucial marka 2666MHz RAM taktım. Windows'u ilk yüklediğimde 32 GB RAM'i görebiliyordum ama Windows güncellemelerini yaptıktan sonra bilgisayar açılmamaya başladı. B1 ve B2 slotlarına RAM takınca çalışıyor ama gecikme değeri olan "ns" 50 civarında çıkıyor, Benchmark yaptığımda. A1 ve A2 hiçbir şekilde çalışmıyor.

Yaptığım şeyler şunlar oldu:

-BIOS'u güncelledim. Hiçbir değişiklik olmadı.
-İşlemci soketinde eğik pin var mı diye baktım ama herhangi bir problem yok.
-İşlemci soğutucusunu tekrar çıkartıp taktım, fazla baskı uygulamadım bu sefer. Yine değişiklik yok.
-Anakartın arkasındaki RAM slotlarına baktım. Pinlerde bir problem görünmüyor.
-RAM'lerin hepsini farklı bilgisayarda denedim, hepsi çalışıyor.
-PSU hatasız çalışıyor, farklı bilgisayarda denendi. (Evga G3 750W)

Muhtemelen anakartın arızalı olduğunu düşünüyorum ama neden en başta RAM'lerin tamamı çalıştı, bu kafamı karıştırıyor.
Bu da yaptığım Benchmark: Asus ROG STRIX Z370-E GAMING Performance Results - UserBenchmark

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun genellikle çok sıkı ya da gevşek CPU montajında yaşanıyor. Siz de bunu denemişsiniz zaten. Şu anki Windows sürümünüz nedir? BIOS'tan RAM'lerin XMP ayarlarını da kontrol eder misiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı