Asus Z370P vs Asus Z370P II Farkı Nedir?

Makaleler
3
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core İ7 11700KF // Asus Rog Strix Rtx 3090 // MSI Z490-A Pro // Corsair Vengeance RGB Pro 16Gb 3600Mhz // NZXT H510 Flow Black // Corsair RM1000X // Adata Legend 710 // Seagate Barracuda 1TB // Deep Cool LS 520 // Acer VG272X 27" 240Hz // XDrive Atak // Razer Blackshark V2 // Razer Blackwidow Chroma v2 // Razer Deathadder v2 //
Meslek
İşletmeci
Başlıktada belirttiğim gibi bu 2 anakart arasındaki fark nedir? Asus'un sitesine baktığımda bir fark göremedim. Daha bilgili arkadaşlar konuyu açıklarsa sevinirim. Bu 2 anakarttan birini alacağım. hali hazırda fark yoksa sıfır 630 TL'ye Z370P buldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VRM fazı ve VRM Heatsink farkı var. P II modelinde 9 adet VRM fazı mevcutken, P I modelinde ise sadece 6 adet VRM fazı mevcut. Yine P II modelinde daha fazla faz olduğu için daha büyük Heatsinkler mevcut. VRM heatsinkler anakartın serin çalışmasında da yine önemli yere sahip. Ayrıca P II modelinde güç bağlantı girişlerinde daha kaliteli malzemeler kullanılmış.

Bu değişikliklere bakarak sanıyorum P I modelinde güç ile ilgili kronik sorunlar mevcut ki Asus bu değişiklikleri uygulamış.

Tavsiyem anakartının ve sisteminin sağlığını düşündüğüm için P II modeli olacaktır. Ama uç işlemci modelleri kullanmayacak ve OC yapma gibi bir niyetin yoksa P I modelini de düşünebilirsin. Ama uç modeller (i5 K+) kullanmayacak ve OC yapmayacaksan boşuna Z serilerine kanmayıp aynı paraya daha dolu B serileri düşünebilirsin.
VRM fazı ve VRM Heatsink farkı var. P II modelinde 9 adet VRM fazı mevcutken, P I modelinde ise sadece 6 adet VRM fazı mevcut. Yine P II modelinde daha fazla faz olduğu için daha büyük Heatsinkler mevcut. VRM heatsinkler anakartın serin çalışmasında da yine önemli yere sahip. Ayrıca P II modelinde güç bağlantı girişlerinde daha kaliteli malzemeler kullanılmış.

Bu değişikliklere bakarak sanıyorum P I modelinde güç ile ilgili kronik sorunlar mevcut ki Asus bu değişiklikleri uygulamış.

Tavsiyem anakartının ve sisteminin sağlığını düşündüğüm için P II modeli olacaktır. Ama uç işlemci modelleri kullanmayacak ve OC yapma gibi bir niyetin yoksa P I modelini de düşünebilirsin. Ama uç modeller (i5 K+) kullanmayacak ve OC yapmayacaksan boşuna Z serilerine kanmayıp aynı paraya daha dolu B serileri düşünebilirsin.

Çözüm
Anladım çok sağol, güzel faydalı bilgiler bunlar. Teşekkür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…