Asus Z370P vs Asus Z370P II Farkı Nedir?

Makaleler
3
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core İ7 11700KF // Asus Rog Strix Rtx 3090 // MSI Z490-A Pro // Corsair Vengeance RGB Pro 16Gb 3600Mhz // NZXT H510 Flow Black // Corsair RM1000X // Adata Legend 710 // Seagate Barracuda 1TB // Deep Cool LS 520 // Acer VG272X 27" 240Hz // XDrive Atak // Razer Blackshark V2 // Razer Blackwidow Chroma v2 // Razer Deathadder v2 //
Meslek
İşletmeci
Başlıktada belirttiğim gibi bu 2 anakart arasındaki fark nedir? Asus'un sitesine baktığımda bir fark göremedim. Daha bilgili arkadaşlar konuyu açıklarsa sevinirim. Bu 2 anakarttan birini alacağım. hali hazırda fark yoksa sıfır 630 TL'ye Z370P buldum.
images.jpeg
mneipa461f9-asus-prime-z370p-ii-ga1151-intel-8th-gen-ddr4-745691.jpg
images.jpeg mneipa461f9-asus-prime-z370p-ii-ga1151-intel-8th-gen-ddr4-745691.jpg images.jpeg mneipa461f9-asus-prime-z370p-ii-ga1151-intel-8th-gen-ddr4-745691.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VRM fazı ve VRM Heatsink farkı var. P II modelinde 9 adet VRM fazı mevcutken, P I modelinde ise sadece 6 adet VRM fazı mevcut. Yine P II modelinde daha fazla faz olduğu için daha büyük Heatsinkler mevcut. VRM heatsinkler anakartın serin çalışmasında da yine önemli yere sahip. Ayrıca P II modelinde güç bağlantı girişlerinde daha kaliteli malzemeler kullanılmış.

Bu değişikliklere bakarak sanıyorum P I modelinde güç ile ilgili kronik sorunlar mevcut ki Asus bu değişiklikleri uygulamış.

Tavsiyem anakartının ve sisteminin sağlığını düşündüğüm için P II modeli olacaktır. Ama uç işlemci modelleri kullanmayacak ve OC yapma gibi bir niyetin yoksa P I modelini de düşünebilirsin. Ama uç modeller (i5 K+) kullanmayacak ve OC yapmayacaksan boşuna Z serilerine kanmayıp aynı paraya daha dolu B serileri düşünebilirsin.
VRM fazı ve VRM Heatsink farkı var. P II modelinde 9 adet VRM fazı mevcutken, P I modelinde ise sadece 6 adet VRM fazı mevcut. Yine P II modelinde daha fazla faz olduğu için daha büyük Heatsinkler mevcut. VRM heatsinkler anakartın serin çalışmasında da yine önemli yere sahip. Ayrıca P II modelinde güç bağlantı girişlerinde daha kaliteli malzemeler kullanılmış.

Bu değişikliklere bakarak sanıyorum P I modelinde güç ile ilgili kronik sorunlar mevcut ki Asus bu değişiklikleri uygulamış.

Tavsiyem anakartının ve sisteminin sağlığını düşündüğüm için P II modeli olacaktır. Ama uç işlemci modelleri kullanmayacak ve OC yapma gibi bir niyetin yoksa P I modelini de düşünebilirsin. Ama uç modeller (i5 K+) kullanmayacak ve OC yapmayacaksan boşuna Z serilerine kanmayıp aynı paraya daha dolu B serileri düşünebilirsin.

Çözüm

Anladım çok sağol, güzel faydalı bilgiler bunlar. Teşekkür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı