Asus Z77-A, Intel Pentium G2020 Ivy Bridge Mountain Lion

9390

Kilopat
Katılım
30 Kasım 2013
Mesajlar
348
Makaleler
1
Çözümler
13
İlk postum olduğu için öncelikle herkese merhaba.


  • Asus Z77-a anakart
  • G2020 LGA1155 Ivy Bridge işlemci
  • Corsair Vengeance (2x4GB) dual ram
  • 128GB Transcend SSD
  • Acer Monitör (Windows ve Linuxta Max 1680x1050 çözünürlük alabiliyorum)

Bütün sistemim bu 5 ana parçadan oluşuyor.
Recep arkadaşımızın iAtkos ML3U Mountain Lion videosunu takip ederek bir kurulum yaptım. Bu videodakinden farklı olarak sistemim LGA2011 değil LGA1155 soket, harici ekran kartım yok, intel tümleşik HD var.

Kurulumda Graphic bölümünde Intel HD 3000/4000 seçeneği ile kurulum yaptım.
Boot ekranı sonrası Elma simgesinin altında sürekli dönen bir progress animasyonu aşamaısnda takıldım kaldım. Esc tuşu ile açıp kapatabildiğim, Voice Over Ekran seslendiricisini duyabiliyorum.

"-v" boot komutu ile açılış denediğimde Monitörde "Input not supported" hata mesajı alıyorum. Forumda aratıp bulduğum ama sonuç alamadığım bazı boot option denemelerim oldu (-x, -v, GraphicEnabler=No/Yes, IGPEnabler=No/Yes, USBBusFix=Yes, PCIRootUID=0/1 gibi)

Sorun, mevcut monitörümün çözünürlük kapasitesi mi yoksa başarısız bir kurulum mu yaptım emin olamıyorum.
Yardıma ihtiyacım var, teşekkürler.
 
Kaçınılmaz gerçekle yüzleştim sonunda :) En kısa sürede bir işlemci ve ekran kartı takviyesiyle başarılı kurulumlar bölümünde boygösteririm inşallah.
Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı