ASUS Z790-F anakart ve RAM MHz ayarı nasıl olmalı?

srhn19

Femtopat
Daha fazla  
Selam.

Anakart: ASUS Z790-F
RAM: G.Skill Trident Z 6000 MHz (Intel uyumlu)

Soru 1: Bilgisayarı ilk kurduğumda hiçbir işlem yapmadan bellekler 5600 MHz de çalıştı.(resim de zaten OC olmadan 5600'e kadar destekliyor.)

1687732830440.png

RAM'larin 6000MHz çalışmasını istiyorum. Yaptığım işlem BIOS'tan AI tweaker sekmesinden sadece XMP tweaked açmak oldu. AI tweaker da sağ tarafta 6000MHz olduğunu görüyorum ve görev yöneticisinde de 6000MHz yazısını görüyorum. Sizce yaptığım işlem doğru mu ya da başka yapmam gereken bir şey var mı?

Soru 2: bilgisayarı normal kapatıp açıyorum sıkıntı yok fakat yeniden başlatırsam görüntü filan gelmiyor. Tekrar kapatıp açıyorum BIOS'a atıyor. Baktığımda RAM'lerin MHz'i 4800'e düşmüş. Tekrar kapatıp açıyorum ve 6000 MHz'e tekrar gelmiş. Bunu neden yapıyor acaba?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakarta sahibim. Haziranın ortasında yeni bir bios güncellemesi geldi. Eğer yapmadıysan faydası olabilir. XMP açmak dışında yapman gereken bir şey yok. Eğer %20 civarında ekstra performans istersen subtiming ayarlarını sıkılaştırmak için diğer insanların yaptıklarından kopya çekebilirsin. Elbette bahsettiğin problemi çözdükten sonra yapman daha iyi olur.

Bunun için ekstra voltaj vermen gerekmez.
Kopyalayabileceğin ayarlar için video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler cevap için. Bios güncellemesini yapmıştım.

Bilgisayarı kapatıp açınca problem yok ama yeniden başlattığımda görüntü vs. gelmiyor.Birde
biosta mouse gecikmeli geliyor.Sizde de öyle mi?

Teşekkürler cevap için. Bios güncellemesini yapmıştım.

Bilgisayarı kapatıp açınca problem yok ama yeniden başlattığımda görüntü vs. gelmiyor.Birde
biosta mouse gecikmeli geliyor.Sizde de öyle mi?
Gecikmeden kastınız hareket ettirirken gecikmeli hissettirmekse evet normal. Windows imleci gibi hissettirmez bios.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı