Merhaba arkadaşlar, asus z87-a anakart, nvdia gtx650 ti boost ekran kartı olan bilgisayarıma yosemite 10.10.5 uefi kurulum yaptım. Normal kulaklıktan ses geliyor ama hdmi ses alamıyorum. İnternetten kext buldum. Nvdia hdmi sorununu çözen çalısıyor ama sesi kısıp açamıyorum. Mavericksde sorun olmadan çalısıyırdu Alc892kext kurduğumda. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bunu dene: Dropbox - nvidia audio enable.zip
Kurulum:
İnen Dmg dosyasını aç içindeki kext'i EFI/CLOVER / Kexts/ 10.10 içine kopyala. Sİstemi yeniden başlat. Ardından sşstem ayarları/ Ses içinden kontrol et. Şunu hatırlatmam lazım. HDMI üzerinden ses almak istediğin monitor / TV seçtiğinde ses kontrolunu klavye üzerinden yapamazsın. Mouse ile ses açıp kapatman lazım.
Dropbox - nvidia audio enable.zip Ses geliyor ama en yüksek seviyede ve sesi kısamıyorum. Bu kext ile sıkıntım bu ses denetimi yok yazıyor. Mouse ile seçemiyorum @montezuma
Bu linkten soundflower yükle: Rogue Amoeba | Soundflower
Bunu kurduktan sonra sistem yeniden başlayacak. Sistem başladıktan sonra menü barda Soundflower ikonu göreceksin. Buna tıklayıp 64Ch seçeneklerinden HDMI bağlantını seç. Ardından ses ayarlarına gel. Buradan da output (çıkış) seçeneğinden soundflower 64ch seç. Bu işlemlerden sonra sesi kontrol edebilirsin.