Zamanında ben de bu sürücülerle çok vakit kaybediyordum. Yönet/ Aygın Yöneticileri altındaki o gıcık sarı önlemli sürücüleri tek tek arayıp kuruyordum. Fakat bu artık o kadar zor değil...
Win 11 bu konuda çok yardımcı oluyor: Format sonrası/ Güncellemeleri denetleyip var olanları kurduktan sonra, 'Windows Update' sayfasında 'Gelişmiş seçenekler'/ İsteğe bağlı güncellemeler' var. Orada İntel ağırlıklı sürücülerin de tamamını işaretleyip kurduğunuzda geriye yüklenmemiş sürücüler kalmıyor.
Aynı şeyi Win 10'da da yapabilirsiniz: ''Windows Update sayfasında, sol üstte, arama kısmına ''İsteğe bağlı güncellemeler'' yazıp açın, yüklü olmayan tüm sürücüler gözükecektir.
Olmazsa yeniden format atıp bu çözüm yolunu deneyebilirsiniz. (Sürücüler çok kurcalandığında doğru olanlar kurulsa bile sorunlar ortadan kalkmıyor, o yüzden tek çözüm yeniden format kalıyor)
Ayrıca,
Chipset Software Installation Utility gibi ucuz bir uygulamadan medet ummayın. Çok boş, zaman kaybı bir uygulama. Ama ille de bir program aracılığıyla sürücülerinizi bulup güncellemek istiyorsanız Driver Easy'yi deneyebilirsiniz. Üşendiğim zamanlarda bu uygulamayı kullanıyorum. Bu güne kadar, diğer tüm sürücü bulma uygulamalarına nazaran bu en iyisi ve hiç yanlış, uyumsuz sürücü kurmadı bende.