Asus Z97-A sisteme Max OS X kurulur mu?

opyan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar mac bir PC alacakken reyon görevlisi normal PC'yi mac'e dönüştürebilirsiniz gibilerinden konuşunca burada ki işi gerçekten bilen arkadaşlara sormak istediğim tek şey.

Normal PC'ye satın alacağım ürün gibi mac işletim sistemi kurarsam arasında fark varm mı? Fark yok ise neden normal bilgisayarımdan çok daha düşük özelliklerde işlemci vs. performansı olan bu PC'ye 7000 TL veriyorum?

Normal PC özelliklerim aşağıdaki gibidir.
İ7 4790K işlemci
Asus Z97-A ana kart
8 GB RAM
128GB SSD HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal PC' ye elbette bir OS X kurabilirsin. Yukarıda verdiğin donanım uygun gözüküyor. Ancak şunu unutmamak lazım. Normal PC' ye OS X kurmak 100 % uyumlu bir Mac deneyimi yaşatmayabilir. Zira OS X kurmak her ne kadar biraz kolay gibi gözüksede, bir çok komplikasyonlar ile karşılaşman mümkün. Bu yüzden forumdaki konuları incelemeni tavsiye ederim.
Peki neden Mac almalısın?
Bir Mac sistem ilk bakışta pahalı gözükebilir. Ancak biraz dikkatli incelersek, aslında Mac PC' lerin normal PC'lere nazaran daha ekonomik olduğunu görebilirsin.
İlk olarak Mac aldığında sadece bir PC almıyorsun. Donanım ile 100 % uyumlu bir sistem alıyorsun. Bu sayede yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde sistemini kullanabilirsin. Benim iş için kullandığım Mac Book Pro cihazı 2010 yılında aldım. Ve hala sorunsuz bie şekilde kullanabilmekteyim. Üzerinde şu an OS X son sürümü olan El Capitan yüklü. Ve bu yıllar boyunca cihaz hiç bir şekilde ne tamir yüzü gördü nede herhangi bir nedenle format atıldı. Pil ömrü aradan 5 yıl geçmesine rağmen maksimum kullanımda 7 saat (Djay / Reloop- Beat Pad )
Bir toplama PC aldığında bunun yanına ayrıca işletim sistemini, lazım ise ofis uygulamaları ve gerekli bir çok uygulamayı satın almak zorunda kalırsın. Dolayısıyla sadece iş PC almakalar bitmiyor. OS X ile bütün bunlar zaten cihaz içinde olduğu için ayrıca bir masraf yapmana gerek yok.
Mac cihazlar değerini kaybeden cihazlar değildir. Dolayısıyla çok fazla zarar etmeden sistemini rahatlıkla satabilirsin.
Mac sistemler donanımı ilk bakışta düşük görünür ancak OS X, IOS gibi stabil bir işletim sistemidir. Dolayısıyla düşük gözüken o donanım, Win yüklü daha güçlü bir PC' ye nazaran daha kararlı bir kulanıcı deneyimi sunar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…