Asus Z97-AR Anakarta m2 SSD takılır mı?

Lejyoner.

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus Z97-AR Anakart kullanıyorum. Sistemi toplarken bütçeden dolayı SSD tercih etmemiştim. Şu an M2 SSD almak istiyorum. Benim için bir sorun oluşturur mu? Uyumsuzluk gibi bir problem olur mu?

M.2 ile NVMe aynı şey değil mi? Nasıl bir sorun yaşabilirim?

Değil.

Mesela Samsung'un 860 EVO SSD'sinin üç çesidi var. Biri normal SATA, biri mSATA, biri de M.2 SATA. Üçünün de arabirimi SATA, yani bir SATA birimi en fazla ne kadar hız verebilirse M.2 SATA da o kadar hız verebilir.

NVMe ise AHCI yerine geçen bir teknolojidir.

Mesela SATA arabiriminde en fazla 6 Gb/s hız alabilirken NVMe'de 32 Gb/s'ye kadar hız alabilirsiniz.

Yaşayabileceğiniz sorun olarak da, SSD'nizden istediğiniz hızı alamazsınız. Başka sorun yaşayabilir misiniz, orasını bilemem.

Asus Z97-AR anakartıma ben şu an Samsung 970 EVOPlus adlı SSD’yi takamaz mıyım ? Takarsamda verim alamaz mıyım ? Kısa ve öz şunu anlamak istiyorum Asus Z97-AR adlı anakarta Samsung Pro 970 Nvme gibi SSD’ler takamazmıyım ? Açık ve net şekilde ifade ederseniz sevinirim.

Anakartın kullanma kılavuzunda 2260/2280 storage yazıyor ama anlayamadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart modellerimiz bile aynı değil. Ne demek istiyorsunuz anlayamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı