İnceleme ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) deneyimim

Yeni ürünleri inanın bilmiyorum hiç bakmadım. Şarj da azalma ya da fan çalışması hiç yaşamadım ki ekran dan sonra en övülecek şeyi kullanım süresi bence.

Neden olarakta şöyle ; 2. Bir laptopum daha var Huawei D15 i3 işlemcili 3 senelik. Kasa kalitesi vs çok iyi hissiyatı. Parmak tanıma bir kere bile bekletmedi. Telefonum da Huawei, aralarındaki iletişim, yazılım başarılıydı. Asus da Glidex diye bir yazılım var, mantık olarak Huawei deki yazılımdan daha başarılı ama sadece yansitabiliyorum. Huawei telefonumda Google servisleri olmamasi yüzünden kontrol edemiyorum telefonu.
Onun harici yukarıda bahsettim oled psikolojik ekran yanığı durumundan dolayı sanırım Asus'u dikkatli kullanmaya çalışırken Huawei D15 e essek gibi davranıyordum
Tam net bir neden diyemem çoğu kişisel seçimler, iki ürün de pişman etmeyeceginden eminim. Özellikle Asus oled ekranın tecrübesi bambaşka.

hocam ben de şuanda bu iki laptop arasında kararsızım, iki markayı da deneyimlemiş biri olarak ne önerirsiniz?

Tarafsız düşüncemi yazayım. Öncelikle iki model de oled ve oled tecrübesi gerçekten bambaşka. İkisi de üzmez. Kalite olarak görünüşte Asus daha şık gözükse de Huawei malzeme kalitesi bariz daha üstün. Pil kullanım süreleri ikisi de iyi ki ortalamanın üstünde bana göre. Klavye yazma hissiyatı Asus da bir tık daha iyi. Asus da özellikle sıcak havalar da rahatsız etmese de ısınma mevcut. Fanlar çalışırken Huawei bir tık daha sessiz. Asus 16:10, Huawei 3:2 ekran odanı olması çok çok iyi ve işe yarıyor özellikle excel word outlook tarzı uygulamalar da. Asus ses yüksekliği ve kalitesi çok daha üstün. Ağırlıklarına tam bakmadım ama muhtemelen malzeme hissiyatından kaynaklı Asus çok daha hafif hissettiriyor. Asus touch pad de dokunmatik sayılar, hesap makinasi fln açılıyor ve çok çok kullanışlı. Touch pad hissiyatı Asusta bir tık önde. Asus yazılımları bilindiği üzere iyi ve sürekli güncellemeler geliyor, Huawei tarafı bu konuda zayıf.. Aklıma gelenler bunlar, farklı sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Bu arada günlük ve iş kullanımı yapıyorum. Oyun için birsey diyemem fakat World of Warcraft ve FM2024 yüklü arada girip oynuyorum. Hiç bir sıkıntı, aşırı ısınma vs vs sorunları yok.

Fiyat olarak Asus 46bin, Huawei 34 bin (yuvarlayarak yazdım). Bana sorarsanız arada okadar fiyat farkı yok, ikisininde birbirine artıları eksileri var. Huawei alıp geçin.

teşekkürler hocam vade farksız 9 taksit yapabiliyorum. Peki durability olarak huawei mantıklı mı? uzun süre götürür mü? parmak izi olması falan da ilgimi çekti ama tek parmak ekranı kaldıramıyorum o bir tık üzdü son olarak tek type c portu var huaweinin, buna çoklayıcı takıp tek porttan hem şarj edip hem monitöre görüntü aktarımı yapabilir miyim sıkıntı çıkar mı? thunderbolt olmaması çok kötü.

170hz monitore bağlıyorum normalde type c to dp kablo kullanarak. Eğer sıkıntı olacaksa hdmi 2.1 kablom da var ama laptopun hdmi portu maks kaç hz destekliyor yazmamışlar. Çoğunlukla ekranı kapalı kullanacağım bu arada harici monitor ile. Sıkıntı çıkarırm mı sıcaklık konusunda vs.?

Yani ben bu laptobu harici 2k 170hz monitore baglayip kullanmak istesem sıkıntı yaşar miyim?

Son düzenleme:
Hangisini aldınız acaba ? Bende ikisi arasında kararsız kaldım.

Ben bu mesajınızı görmemişim kusura bakmayın, şimdi cevap gelince farkettim ki aradan 1.5 ay geçmiş Heralde karar kılmışsınızdır cevaplarınızı bulmuşsunuzdur.

Ben bu mesajınızı görmemişim kusura bakmayın, şimdi cevap gelince farkettim ki aradan 1.5 ay geçmiş Heralde karar kılmışsınızdır cevaplarınızı bulmuşsunuzdur.
Hocam sizden de son bir yorum alabilir miyim hala memnun musunuz?

Hocam sizden de son bir yorum alabilir miyim hala memnun musunuz?
Ben fazlasıyla memnunum, özellikle ekranı muhteşem. Eksi olarak söyleyebileceğim fan sesi rahatsız etmesede gereksiz ısınma olabiliyor. Pil de kullanım süresi de ortalamanın üstünde diye düşünüyorum, sadece mail ve web browser kullanımında 6-7 saat rahat rahat kullanım sağlıyorum. Oyun kısmında yorum yapamam sadece World of Warcraft yüklü arada pvp için girerim, grafikler düşükte iken 70-90 fps akıcı şekilde oynuyorum 2880x1800 çözünürlükte. 16gb DDR5 Ram'in frekansı 7467mhz ve Intel Ultra 5 Processor 125h de gayet iyi bir işlemci. Günlük kullanım yapıyorum, genelde günde 10 saat üstünde laptop açık. Yoğun kullanımımda vs herhangi bir yavaşlık yada benzer bişey ile karşılaşmadım. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

OLED yanığı var mı hocam? Mesela görev çubuğunu gizli yapıp oraya açık gri bir şey koyunca (Web de gri renkli fotoğraf açıp tam ekrana alın) Windows logosu gözüküyor mu?

OLED yanığı var mı hocam? Mesela görev çubuğunu gizli yapıp oraya açık gri bir şey koyunca (Web de gri renkli fotoğraf açıp tam ekrana alın) Windows logosu gözüküyor mu?

OLED yanığı yok, zaten OLED yanığı dediğiniz şey arıza yoksa kolay kolay yaşanacak bir şey de değil. Bence takılmayın öyle şeylere. Zaten takılacaksanız da OLED düşünmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…