İnceleme ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) deneyimim

OLED yanığı yok, zaten OLED yanığı dediğiniz şey arıza yoksa kolay kolay yaşanacak bir şey de değil. Bence takılmayın öyle şeylere. Zaten takılacaksanız da OLED düşünmeyin derim.

Doğru diyorsunuz ama 45 bin verip de ekranda öyle bir şey görmek can sıkar yani.
Teşekkür ederim tüm soruları cevapladığınız için. Matebook 14 U5 alacağım yarın.

Doğru diyorsunuz ama 45 bin verip de ekranda öyle bir şey görmek can sıkar yani.
Teşekkür ederim tüm soruları cevapladığınız için. Matebook 14 U5 alacağım yarın.
Şimdiden hayırlı olsun, şunu da ekliyim otomatik parlaklık kullanıyorum genelde %40-60 arası kendi değişiyor. Yüksek değerler de ekran çok çok parlak zaten o yüzden %40-60lar yetiyor gayet parlak. Bu yüzden OLED yanığı riski belki hiç yok. MyAsus ayarlarında OLED yanığına karşı bir ayar var kapatılması tavsiye edilmiyor zaten kırmızı şekilde belirtilmiş.
Bir de intel grafik programı yüklü geliyor, ordan 10biti aktif etmeyi unutmayın, default olarak 8 bit geliyor. Güncellemeleri MyAsus üzerinden takip edersiniz. Ekran kartı için kritik gözüken bir güncelleme var onu da mutlaka yapın. Manuel olarak yapmanız gerekecek. Şuan anlaşılmıyor olabilir de MyAsus kullanmaya başlayınca ve görünce anlayacaksınız.

ASUS almayacağım hocam. 3:2 Ekran oranı sebebiyle Huawei alacağım. Yine de yazdıklarınız sonradan görenlerin işine yarayabilir. Teşekkürler.

ASUS almayacağım hocam. 3:2 Ekran oranı sebebiyle Huawei alacağım. Yine de yazdıklarınız sonradan görenlerin işine yarayabilir. Teşekkürler.
MateBook yazmışsınız şimdi farkettim. Hayırlı olsun.

MateBook yazmışsınız şimdi farkettim. Hayırlı olsun.
Hocam ben de Zenbook’un bu modelini almayı düşünüyorum, kutu içeriği incelemelerdeki gibi mi acaba? Kılıf çıkıyor mu? Hep Ultra 9 ve 7 incelemeleri mevcut.

Hocam ben de Zenbook’un bu modelini almayı düşünüyorum, kutu içeriği incelemelerdeki gibi mi acaba? Kılıf çıkıyor mu? Hep Ultra 9 ve 7 incelemeleri mevcut.
Merhaba, ben satın alırken çok yeni bir modeldi fazla incelemesi yoktu o yüzden incelemeler için bişey diyemem de kılıf çıktı doğrudur. Ama hiç kullanmadım, laptop zar zor giriyor bana pek ergonomik gelmedi. Kutusunda duruyor

Teşekkürler bilgilendirme için.

Zenbook 14 OLED
Bu cihazı almayı düşünüyorum. İlk başta Zenbook pro duo'lara bakıyodum. Çift ekranlı laptoplar aşırı hoşuma gitti. ( Zenbook Duo OLED ) Yazılımcıyım ve hem hafif hem de canavar bi pc arıyorum. Bu linkteki pc çok hoşuma gitti tek ekran olmasına rağmen çünkü ultra 9 işlemciye sahip ve daha ucuz. Siz ne düşünüyorsunuz? @HzCji @bay_pc

Merhaba,
Mart ayında Macbook pro alarak Macos kullanmaya başladım. Fakat Zenbook da duruyor arada kullanmaktayım. Arada tertemiz cihaz satsam mı diye düşünerek 3K Oled ekran gerçekten muhteşem olmasından dolayı hergün erteliyorum Kasa kalitesi hissiyatı vs herşeyine kefilim diyebilirim. Fakat cihaz biraz ısınıyor, rahatsız etmese de ısınma mevcut. Pil süresi gayet iyi ve pildeyken performansı şarjdayken aynı (günlük kullanımda) , hiç bir düşüş yok kullanımda. Genelde windows kullanan laptoplarda yaşanır bilirsiniz. Şimdi bu görüşlerim kullandığım model için yani Ultra 5 işlemci için. Ultra 9 ve 7 lerde ısınma kaynaklı işlemci gücünü kıstığı ve dolayısıyla performans düşükleriyle ilgili şeyler okumuştum. Kasa cihaz özellikle ekrandan çok çok memnun kalacağınıza eminim ama bu ısınma kaynaklı performans düşüklüğü konusunu araştırın sadece. Ultra 5 de ben böyle birşey hiç yaşamadım yaşamıyorum da.

UX3405CA'nın 2025 modeli Amazonda 4000TL indirimle 55bin TL'ye geliyor.

Oyun oynamayacağım, daha çok iş amaçlı ancak tıbbi görüntülerle çalıştığımdan donanımsal olarak da iyi olmalı. Uzun ömürlü, güçlü, ultra taşınabilir ve pil süresi uzun olsun diye bakıyorum.

Burada bir inceleme var:

Pil testinde 9 saat yetersiz demişler, ekran ve hoparlör de çok tatmin edici değilmiş.

Ne önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…