İnceleme ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) deneyimim

Selamlar,
Öncelikle bir süredir Macbook kullandığımı ve Zenbook'u satacağımı belirteyim. Sorularınızla ilgili ise benim model Ultra 5 işlemcili ve pili gayet iyi gidiyor. genel kullanımda 6-8 saat günü rahat çıkartıyor. Pil de kullanım performansı da iyi bu arada. Fakat Ultra 9 işlemci kullanan modelde durum ne bilemiyorum, o yüzden bu yorumuma güvenmeyin. Hoparlörle ilgili ses şidddeti çok yüksek olsada kalitesi tartışılır, yazılım ile farklı fakrlı değişiyor ama bir notebook cihazından da pek bişey beklemek gerekmiyor. Bence yeterli denenebilir.
Gelelim ekrana, tatmin edici değil diyen kişi ya renk körüdür yada benzer bi durum mevcuttur. 3k Oled ekran efsane hatta ötesinde bir ekran. Ki çok övülen Macbook pro kullanan biri olarak bile o Oled ekranı, renkleri, kaliteyi özlüyorum. Zenbook ile ilgili tek olumsuz eleştirim çok çok fazla olmasada ince kasa güçlü donanım kaynaklı ısınma problemi mevcut. Başka en ufak bir kusuru yok (Ultra 5 işlemcili model için konuşuyorum).

Hiç abartmadan işletim sistemlerini bir kenara koyarsak; Macbook pro dan tekrar Zenbook'a geçsem Macbook ' u özlemem. Tam tersi durumda ki şuan yaşıyorum Zenbook'ta sürekli aklıma gelecek şeyler 1- Oled ekran kalitesi 2-Açılışlarda ki muhteşem yüz tanıma sistemi (ki Macbook da her parmak okuturken özlem duyduğum şeydir.) Ve gene kişisel görüşüm, siz donanım olarak yüksek bir şey arıyorsunuz. Bu tip kasalar sizi üzebilir. Ultra 9 işlemcilerde ısınma kaynaklı hız düşürdüğünü okumuştur yabancı forumlarda.

Bu şekilde .. Umarım aksettirebilmişimdir.

Ben de satın aldım bakalım, yarın gelecek. Tek endişem Amazonda satılan bu UX3405CA-PP488W modelini ASUS sitesinde bile bulamamış olmam. ASUS sitesinde UX3405CA-PP486W modeli var, tek bir rakam değişik. Aldığım ürünün ekranı 120Hz yerine 60Hz bir ürün gelmesinden, ya da bir önceki sürüm wifi (7 değil 6) olmasından vb korkuyorum. Model numarasının ikinci bölünü PP ile başlayan bir kaç farklı model var aralarındaki fark konusunda hiç bir yerde güvenilir bilgi bulamadım maalesef.

Cihaz geldi. Yukarıda bahsettiğim endişelerim haksız çıktı.

Amazonda satılan UX3405CA-PP488W tam model numaralı bu ürün Ocak 2025'te Çin'de üretilmiş. Kutu içerisinden herhangi bir taşıma kabı ya da benzeri bir aksesuar çıkmıyor, sadece notebook, şarj kablosu ve garanti belgesi-kullanım kılavuzu gibi kağıtlar var.

Tarttım tam olarak 1.2kg geldi, eski notebookum 2018 model HP spectre 13.3 inch'ten sadece 10 gram fazla. Boyut açısından ondan daha dar, daha kalın.

Mousepadnumberpad olarak gelecek sanmıştım, sanırım bu modelde yok, üzüldüm.

Dosya Ekleri

• 11.png
    264,2 KB · Görüntüleme: 75
  • 1.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 77
  • 3.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 63
  • 4.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 75
  • 6.jpg
    126,4 KB · Görüntüleme: 74
  • 7.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 62
  • 8.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 69
  • 9.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 67
  • 10.jpg
    153,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Hocam memnun musunuz?

Hocam merhaba. Cihazdan memnun musunuz? Isınma sorunu hakkında ilk görüşleriniz neler? Teşekkürler.

macbook air m14 almaya karar verdik.. hayırlısı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…