ASUS Zenbook 14 vs MacBook Air M3

CraniaxNE

Kilopat
Hocam endüstri mühendisliği okuyorum. Bu sene başlayacağım. Sessiz, performanslı bir laptop arıyorum. Bu ikisi arasında kaldım.
Zenbook Intel Ultra 5 işlemcili 512 GB SSD ve 16 GB RAM'li model 43000TL.
Zenbook Intel Ultra 9 işlemcili 1 TB SSD ve 32 GB RAM'li model 55000TL.
MacBook Air M3 256 GB SSD ve 16 GB RAM'li model + AirPods Pro 2. nesil 54000TL.
Hangisini önerirsiniz?

Endüstri mühendisliği için MacBook uygun değil. Kullanılacak bazı uygulamaların macOS desteği yok. Render alınacak programlar var, elbette okuldan okula değişiyor fakat mühendislik uygulamalarının çoğunda macOS desteği yok. İki cihazı da önermem çünkü GPU gerektiren şeyler mevcut. Maksimum bütçeniz nedir?

50.000 TL civarı diyebilirim.

Laptopu şarja takmadan da tam performans alabileceğim bir laptop arıyorum onu da ekleyeyim.

Ekstra olarak da masaüstü bir bilgisayarım var zaten.

Son düzenleme:
50.000 TL civarı diyebilirim.

Laptopu şarja takmadan da tam performans alabileceğim bir laptop arıyorum onu da ekleyeyim.

Ekstra olarak da masaüstü bir bilgisayarım var zaten.

Windows alırsanız prizden uzak aynı performansı alamazsınız belli cihazlar hariç, o dediğim cihazlar zaten Ultrabook. Yaşadığınız şehirde mi okuyacaksınız?

Evet yaşadığım şehirde okuyacağım.

Laptopu gelen olarak şehir dışında gidince ya da üniversite içinde vs kullanacağım.

Oyun falan da oynamayı düşünmüyorum laptopta. O yüzden ultrabook macbook tarzı laptoplar arıyorum. Şarja takmadan tam performans veren ve sessiz.

Bir de telefonum da iphone olduğu için ekosistem de bir artı.

Evet yaşadığım şehirde okuyacağım.

Laptopu gelen olarak şehir dışında gidince ya da üniversite içinde vs kullanacağım.

Oyun falan da oynamayı düşünmüyorum laptopta. O yüzden Ultrabook MacBook tarzı laptoplar arıyorum. Şarja takmadan tam performans veren ve sessiz.

Bir de telefonum da iPhone olduğu için ekosistem de bir artı.

MacBook ile ancak not tutabilirsiniz Endüstri mühendisliğinde. Dediğim gibi kullanılan programların macOS desteği yok ondan dolayı bir işinize yaramayacak. Evinizde olan desktop sistemin özellikleri nedir?

RTX 2060 Ryzen 5 5600X 16 GB RAM ve 1TB M.2 SSD.

MacBook ile ancak not tutabilirsiniz Endüstri mühendisliğinde. Dediğim gibi kullanılan programların macOS desteği yok ondan dolayı bir işinize yaramayacak. Evinizde olan desktop sistemin özellikleri nedir?

Eğer macOS desteği olmayan programlar büyük bir bölümü kapsamayacaksa masaüstünden halledebilirim. Ama çoğu zaman bu programları kullanacaksam işler değişebilir.

Eğer macOS desteği olmayan programlar büyük bir bölümü kapsamayacaksa masaüstünden halledebilirim. Ama çoğu zaman bu programları kullanacaksam işler değişebilir.

İlk yılın 2. dönemi yavaştan başlıyor. Geri kalanında artıyor. Masaüstü gücüde pek tatmin etmeyebilir proje büyüklüğüne göre. Bu cihazı bakmanız iyi olur. Pilden uzakta dediğim gibi proje renderi almayı düşünmeyin. Pilde günlük işleri görür.

Hangi cihaza bakmam iyi olur? Atmadınız sanırım. Dışarıda priz aramak gibi bir derdim olmasını istemiyorum. O yüzden şarjda olmadan da tam performans vermesi önemli benim için. Ayrıca sessiz çalışması da önemli.

Bir de hazırlıkla başlayacağım. O yüzden alıp almamak konusunda da kararsızım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı