ASUS Zenbook Duo ile eGPU kullanmak mantıklı mı?

KaiXFive

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, okul ve ileri süreçte iş(yazılım) için ASUS Zenbook Duo (ASUS UX8406CA-PZ218W Zenbook Duo Oled/Core Ultra 7 255H İşlemci/32 GB RAM/1 TB SSD/14"/W11 Laptop Fiyat & Özellik | MediaMarkt) almak istiyorum. Hem çift ekran olması ve diğer özelliklerinden dolayı. Fakat aynı zamanda oyun oynayan birisiyim, masaüstü bilgisayarımda sorunlar var ve direkt olarak masaüstü bilgisayarımı server olarak kullanacağım. Ekran kartım RTX 2070 Gaming ve bu kartı eGPU ile ASUS Zenbook Duo'ya takmayı düşünüyorum. Bir eGPU alıp o ekran kartını takmam herhangi bir sorun olur mu veya uygun olur mu? Oynadığım oyunlar genel olarak Assetto Corsa, Valorant, CS2, Fortnite, GTAV(FiveM). Yeni nesil Cyberpunk gibi ağır oyunlar oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence EGPU'ya gerek yok. Oynadığınız oyunlar zaten işlemci tabnalı oyunlar üst düzey ekran kartı istemiyorlar zaten. Ayrıyeten ASUS laptopta bulunan işlemcinin içindeki dahili ekran kartı yeterli olacaktır size.

Bence EGPU'ya gerek yok. Oynadığınız oyunlar zaten işlemci tabnalı oyunlar üst düzey ekran kartı istemiyorlar zaten. Ayrıyeten ASUS laptopta bulunan işlemcinin içindeki dahili ekran kartı yeterli olacaktır size.

Dediğim şeyler Full HD çözünürlük için geçerli. 3K çözünürlükte oyun oynayamazsınız. 3K çözünürlükte oynayacaksanız eGPU yapın.

Son düzenleme:
Bence laptopta Thunderbolt bulunduğudan mutlaka yapmalısın. İleride daha iyi ekran kartları da takılabilir. Şu ve ekran kartının pin girişine uygun bir PSU temin edersen e-GPU kullanabilirsin.

Peki eGPU aldıktan sonra alacağım PSU sadece ekran kartının yeteceği bir PSU olması gerekiyor değil mi örneğin 270w kullanan bir ekran kartı için 300w psu almam yeterli olur mu? Veya direkt içinde PSU olan bir eGPU bulunuyor mu? Birde önereceğiniz bir eGPU var mı?

Bence laptopta Thunderbolt bulunduğudan mutlaka yapmalısın. İleride daha iyi ekran kartları da takılabilir. Şu ve ekran kartının pin girişine uygun bir PSU temin edersen e-GPU kullanabilirsin.
Peki eGPU aldıktan sonra alacağım PSU sadece ekran kartının yeteceği bir PSU olması gerekiyor değil mi örneğin 270w kullanan bir ekran kartı için 300w psu almam yeterli olur mu? Veya direkt içinde PSU olan bir eGPU bulunuyor mu? Birde önereceğiniz bir eGPU var mı?

Peki eGPU aldıktan sonra alacağım PSU sadece ekran kartının yeteceği bir PSU olması gerekiyor değil mi örneğin 270W kullanan bir ekran kartı için 300W PSU almam yeterli olur mu? Veya direkt içinde PSU olan bir eGPU bulunuyor mu? Bir de önereceğiniz bir eGPU var mı?

Peki eGPU aldıktan sonra alacağım PSU sadece ekran kartının yeteceği bir PSU olması gerekiyor değil mi örneğin 270W kullanan bir ekran kartı için 300W PSU almam yeterli olur mu? Veya direkt içinde PSU olan bir eGPU bulunuyor mu? Bir de önereceğiniz bir eGPU var mı?

Önceki mesajımda yazının içine link gizledim. O e-GPU aparatını alsan olur. Ama fiyatı artmış önceden 2K ydı.
PSU için verdiğin örnek sorun çıkartmaya müsait. Ekran kartı %100 kullanım yapınca yani tam wattı çekince PSU yetmeyebilir. 270 watt ekran kartı çok yok ama 270 watt kullanan bir ekran kartını 300 watt PSU'yla beslemeye çalışırsan PSU 80+Gold sertifikası olsa bile sorun çıkartacaktır. PSU'lar tam verimlilikte çalışmıyor. 300 watt yazıyorsa kalitesiz bir PSU ise Max 230 watt gibi bir güç üretebiliyor. Bu yüzden verimlilik sertifikaları önemli bir de alacağın PSU güvenli mi? Diye bir araştırman gerekli. Elektrik kesilince ekran kartını yakan bir PSU kullanmak istemezsin. Hele ki ekran kartlarının çok pahallı olduğu bu zamanlarda. O yüzden PSU konusunda ucuza kaçmasan iyi olur. Çok da pahallı olmayacak tabi. Son olarak ekran kartının pin girişlerine de bakman gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı