ASUS Zenbook S13 vs MacBook Air M3

pokebuha

Centipat
Daha fazla  
ASUS Zenbook S13 veya MacBook Air M3 işlemcili notebook almayı düşünüyorum.
Genel itibarıyla not tutmak Excel işlemlerini yapmak internette gezinmek vs basit işlemleri yapacağım. Benim için uzun süreli pil ve performans önemli. Render yapıp oyun oynamayacağım.

Şimdi benim için bu seçimin bir anlamı daha var ekosistem kurmak. MacBook alıp tablet ve telefonu da Apple çevirmek mantıklı mı yoksa ASUS alıp S23 Ultra var normal bir kulaklık ve tabletten devam edeyim mi? Çoğunluğu araştırma için not tutmak üzere hayatım geçiyor. Apple bu araştırmaları kolaylaştıracak bir imkan sunuyor mu?

Veya Android de kalıp kaybedeceğim ne olur?

Alacağım laptop bunu belirleyecek. No halihazırda masaüstü gamer PC var 4080 ekran kartlı Windows'lu.
Notlarımı Obsidian üzerinden tutuyorum.

Samsung S23 ultranın NFC'sini çok kullanıyorum. Günlük hayatta. Banka vs.
şimdi MacBook Air M3 alırsam tel ve tablet de alacağım. Şimdiye kadar hep Android kullandın Windows kullandım. Apple bana zorluk çıkarır mı elbet alışma süreci olacak ama günün sonunda Windows'u arar mıyım? Çünkü yatırım fazla istiyor Apple.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS Zenbook S13 veya MacBook Air M3 işlemcili notebook almayı düşünüyorum.
Genel itibarıyla not tutmak Excel işlemlerini yapmak internette gezinmek vs basit işlemleri yapacağım. Benim için uzun süreli pil ve performans önemli. Render yapıp oyun oynamayacağım.

Şimdi benim için bu seçimin bir anlamı daha var ekosistem kurmak. MacBook alıp tablet ve telefonu da Apple çevirmek mantıklı mı yoksa ASUS alıp S23 Ultra var normal bir kulaklık ve tabletten devam edeyim mi? Çoğunluğu araştırma için not tutmak üzere hayatım geçiyor. Apple bu araştırmaları kolaylaştıracak bir imkan sunuyor mu?

Veya Android de kalıp kaybedeceğim ne olur?

Alacağım laptop bunu belirleyecek. No halihazırda masaüstü gamer PC var 4080 ekran kartlı Windows'lu.
Notlarımı Obsidian üzerinden tutuyorum.

Samsung S23 ultranın NFC'sini çok kullanıyorum. Günlük hayatta. Banka vs.
şimdi MacBook Air M3 alırsam tel ve tablet de alacağım. Şimdiye kadar hep Android kullandın Windows kullandım. Apple bana zorluk çıkarır mı elbet alışma süreci olacak ama günün sonunda Windows'u arar mıyım? Çünkü yatırım fazla istiyor Apple.

Kendimden örnek vereyim hocam. Ben MacBook Air M3 kullanıyorum. Kullanma sebebim iOS ve Android uygulama geliştirmek için Windows'ta yeterli performans alamadığım için MacBook'a geçtim. Halihazırda telefon ve tabletim önceden vardı. Ekosistem olarak işimi görüyor. Sen eğer bu işleri yapmıyorsan almana gerek yok ASUS senin işini fazlasıyla görür. Ben almaya mecbur kaldım. Çünkü Windows'tan verim alamıyordum.

H
Kendimden örnek vereyim hocam. Ben MacBook Air M3 kullanıyorum. Kullanma sebebim iOS ve Android uygulama geliştirmek için Windows'ta yeterli performans alamadığım için MacBook'a geçtim. Halihazırda telefon ve tabletim önceden vardı. Ekosistem olarak işimi görüyor. Sen eğer bu işleri yapmıyorsan almana gerek yok ASUS senin işini fazlasıyla görür. Ben almaya mecbur kaldım. Çünkü Windows'tan verim alamıyordum.
Eko sistem videolarda abarttıkları kadar var mı. Gündelik hayatta sık kullanıyor musun. Günün sonunda bu işleri Windows'ta da yapabilirdim diyebiliyor musun

H

Eko sistem videolarda abarttıkları kadar var mı? Gündelik hayatta sık kullanıyor musun? Günün sonunda bu işleri Windows'ta da yapabilirdim diyebiliyor musun?

Windows ve Mac farklı şeyler hocam. Mesela ben Mac kullandığım zaman telefonumu diğer odada unutuyorum biri beni aradığı zaman Mac'e bildirim geliyor açıp konuşuyorum veya mesajlaşıyorum. Tabletimi ise ikinci ekran olarak kullanıyorum tablete aldığım notları Mac'de görebiliyorum veya dosya alışverişi yapabiliyorum. Bunlar Windows'ta olmuyor. Windows'ta sadece ikinci bir monitör bağlarsın öyle kullanırsın. Mac'e ihtiyacım olmasa inan almam. Sırf geliştiricilik yapıyorum diye aldım.

Windows ve Mac farklı şeyler hocam. Mesela ben Mac kullandığım zaman telefonumu diğer odada unutuyorum biri beni aradığı zaman Mac'e bildirim geliyor açıp konuşuyorum veya mesajlaşıyorum. Tabletimi ise ikinci ekran olarak kullanıyorum tablete aldığım notları Mac'de görebiliyorum veya dosya alışverişi yapabiliyorum. Bunlar Windows'ta olmuyor. Windows'ta sadece ikinci bir monitör bağlarsın öyle kullanırsın. Mac'e ihtiyacım olmasa inan almam. Sırf geliştiricilik yapıyorum diye aldım.
Aynen benim böyle bir ihtiyaçlığım yok. Windows'ta yaptığım şeyleri Mac de yapacağım. Macbook A geçersem alışma süresi vs maliyet değecek mi ekosistem kur felan. Tüm bunlara değecek mi. Öte yandan zenbook alsam değişen birşey im olmayacak. Kısacası iyiki Apple akosistemine geçmişim dedirtecek mi

Aynen benim böyle bir ihtiyaçlığım yok. Windows'ta yaptığım şeyleri Mac de yapacağım. MacBook'a geçersem alışma süresi vs maliyet değecek mi ekosistem kur falan. Tüm bunlara değecek mi? Öte yandan Zenbook alsam değişen bir şey im olmayacak. Kısacası iyi ki Apple akosistemine geçmişim dedirtecek mi?

Benim gibi bu tür işlerle uğraşmıyorsan hiç gerek yok. İyi ki geçmişim dedirtmez. Sadece Word Excel kullanır kapatırsın. Benim gibi yoğun çalışan biri olsan evet geçmişim dedirtir.

Peki bu iki ürün arasındaki fark nedir. İkiside

Asus Zenbook UX3402VA​

Sadece kodun 2. Kısmındaki numaralar farklı
Amazon de
UX3402VA-KM721W
Hepsiburada

Asus Zenbook UX3402VA-I00TT​

Tüm özellikleri aynı bu kadar fiyat farkı neden

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241009_161326_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20241009_161326_Amazon Shopping.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20241009_161453_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20241009_161453_Hepsiburada.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 32
Peki bu iki ürün arasındaki fark nedir? İkisi de

ASUS Zenbook UX3402VA​

Sadece kodun 2. Kısmındaki numaralar farklı
Amazon de
UX3402VA-km721W
Hepsiburada

ASUS Zenbook UX3402VA-I00TT​

Tüm özellikleri aynı bu kadar fiyat farkı neden

Muhtemelen bizim ülkedeki vergi kurdan Vs'den kaynaklı olabilir. Tam emin olmamakla beraber.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı