Merhaba iyi sosyaller. Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesinde yakında okumaya başlayacağım (Eylül-Ekim arasında 2024). Sınavların zorluk seviyesi hakkında bilgi alabilir miyim?
Merhaba. 2 yıllık Yeni Medya ve Gazetecilik bölümü sadece Atatürk Üniversitesi AÖF'te var ama Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık bölümlere geçme imkânınız var diye biliyorum.
Henüz düşünmüyorum dostum. Eğer ileride düşünürsek mecbur DGS'ye gireceğiz o sınavın da zor olduğu söylenir. Ata-AÖF'te geçmiş yıl sorularına çalışın deniliyor, soru çıkıyormuş oralardan. Ayrıca çan eğrisi sistemi olduğu için geçme notu 35 ancak ilgili dersten sınava katılan kişilerin ortalamalarına bağlı puan yükselebiliyormuş, 40 puanla bile dersten kalabiliyorsun o yüzden sınavlardan biraz yüksek not almakta şart. Bilmiyorum deneyip göreceğiz, umarım sınavları biraz rahattır yoksa uğraşacağız gibi. Her koşulda elimizden geldiğince çalışmak şart. Sana da başarılar diliyorum dostum, umarım güzel bir yıl olur.