Atatürk'un Bugünü Anlatan Konuşması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
13
Daha fazla  
Efendiler; biz tekke ve zaviyeleri din düşmani olduğumuz için değil, bilakis, bu tip yapilar din ve devlet düşmani olduklari selçuklu ve osmanli'yi bu yüzden batirdiği için yasakladik. Çok değil, yüzyila kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz, göreceksiniz ki: bazi kişiler, bazi cemaatlarla bir araya gelerek bizlerin din düşmani olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sira devleti bölüşmeye geldiğinde bir birlerine düşeceklerdir. Ayrica unutmayin ki; o gün geldiğinde, her bir taraf diğerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktir.
17 aralik 1927 / Ankara.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleri görüşlülük bu olsa gerek.

Madem din duşmanı değilsiniz neden başını örten kardeşlerimize bu kadar taktınız ? Madem din düşmanı değilsiniz Cumhuriyet'in ilanından sonra neden çoğu alim ve hocayı astınız ? Kılık kıyafeti serbest bırakmak yerine zorunlu hale getirdiniz ? Alfebe'yi değiştirip bütün bir halkı bir gecede cahil bıraktınız ?

@Rıdvan Temel

''Baş örtülü bacılarımıza saldırdılar.'' olayını bırakın şimdi. Baş örtüsü takıyor diye ona kötü bir gözle bakan zaten kimsenin arasında barınmamalı. Öyleleri insan değil. Ama sana şunu diyebilirim ki asılanlar ne alimdi ne hoca. Din istismari yapan aşağılık kişilerdi onlar. İnsanları sömürdüler ''Din'' adına. Kılık kıyafet olayı şu an, yani günümüzde apayrı bir durum. Şu an mini etek giyene demediğinizi bırakmassınız ama sizin ''Çarşaf'' giyen annenize, kardeşinize, halanıza bir şey söylendi mi ''Vay efendim''. Cahil bıraktınız diyorsun, o zamanki insanların % kaçı Osmanlıca okur-Yazar'dı ? Saray dışında kaç kişi Osmanlıca yazıyor-okuyordu adam gibi ? Bırakın şu cahil kaldık olayını. İsteyen Osmanlıca öğrenip araştırabiliyor istediği şeyi. Selçuklu-Osmanlı gibi iki büyük devleti bitiren ''Din istismarlarıydı''. Bu kadar net.

1- Osmanlı alfabesini bilmeyen bir halktan bahsediyoruz. Halkın %95'i okuma yazma bilmiyor bile.
2- Kılık kıyafetin değiştirilme nedeni gelişmiş ülkelerdir. Ayrıca fes yerine şapkaya geçilirken kızılır ama sarıktan fese geçilirken II.Mahmud'u hiç düşünmüyorlar bu insanlar.
3-O alim ve hoca dediklerin Osmanlı'yı yıkıma götüren insanlardır. Madem o kadar alim öldü ve idam edildi. Madem böyle bir durum var sen nasıl Müslümansın şuan.
4- Kur-an'da nerede baş örtüsü takınız diyor.

Madem din duşmanı değilsiniz neden başını örten kardeşlerimize bu kadar taktınız ?

Ben öyle birsey yaptigimi hic hatirlamiyorum... (Muhattabin herhangi bir siyasi parti bu durumda sanirim...)

Madem din düşmanı değilsiniz Cumhuriyet'in ilanından sonra neden çoğu alim ve hocayı astınız ?

Ben asmadim... (Hem kimler o alim ve hoca dedigin zat'lar?)

Kılık kıyafeti serbest bırakmak yerine zorunlu hale getirdiniz ?

Öyle bir zorunluluguda getirdigimi hatirlamiyorum... Ben kendimi bildim bileli Türkiye'de Türbanli bayanlara "Namuslu" , Mini etek giyen bayanlarada "Yollu" gözüyle bakildigi icin üzüldüm hatta. Kilik kiyafet sürekli serbestdi zaten Türkiye'de... Devlet dairelerinden bahsediyorsan yine muhattabin bir siyasi parti olmali...

Alfebe'yi değiştirip bütün bir halkı bir gecede cahil bıraktınız ?

Arapca ilemi devam etseydik?... Sitenin adi El Technopat'mi olsaydi? Alfabe'yi degistirmekle halki cehaletten kurtardik aksine...

Sevgiler...

Bazı kişilerin cehaleti gerçekten gözlerimi kamaştırıyor. Hoca asmışız. Siz önce o asılanların kim olduğunu, neler yaptığını öğrenin.

Alfabe değişince insanlar cahil mi oldu? İnanın sizin kadar kısıtlı düşüneni görmedim. Değişmeseydi, şu an en az ülkenin yarısı okuma yazma bilmeyecekti.

Ne kadar çok seviyorsunuz şu Müslümanlığı kendi çıkarları için kullananları. Müslamanlık; haksızlık yapıp, çalıp, yalan atıp, medyayı engelleyip sonra da Allah diyerek olmuyor. Din kullanılıp ülke sömürülüyor, insanlar ayakta uyutuluyor. Adalet diyen hapsi boyluyor. Artık çıkarın şu at gözlüklerini. Atatürk kendini değil halkı düşünüyordu. Ailesini ve kendisini çok varlıklı yapabilirdi. Ailesindekileri en önemli yerlere getirebilirdi. "Varlığım Türk varlığına armağan olsun" demeyebilirdi. İstese padişah bile olabilirdi.

Bütün dünya ona imrenirken kendi ülkesindeki insan ona nasıl oluyor da saygısızlık edebiliyor? Atatürk, kaç yıl önce içine düşeceğimiz durumu görürken; biz, içine düştüğümüz durumu göremiyoruz. Aynı Atatürk'ün dediği gibi Din diyerek insanları kullanıyorlar ve karşı görüştekileri Din düşmanı ilan ediyorlar. Ama hala bazı insanlar bunu görmekten aciz. Sadece bunları görmezden de gelmiyorlar birde bunları körü körüne savunuyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…