Athlon 3000G ile GT430 uyumlu mu?

Bütçe
1500-2000

eczaci

Centipat
Daha fazla  
Dostlar öncelikle selamlar.

Ekran kartım: NVIDIA GeForce GT430 2 GB.
Ana kartım: ASUSTeK F1A55-M le.
İşlemcim: AMD Athlon II X4 641 2.8GHz.
RAM: 4 GB.

Şimdi dostlar çok bir bütçem olmadığından APU sistem toplamayı düşünüyorum.
AMD Athlon 3000G.
Gigabyte A320M-S2H AMD A320 3200MHz (oc) DDR4 socket.
8 GB RAM.
240GB SSD.

Bu sisteme bir de benim şu anki ekran kartım NVIDIA GeForce GT430 2 GB eklemeyi düşünüyorum fakat uyumluluk sağlar mı bilmiyorum.
Bütçe 1500-2000 civarı.
Günümüz oyunlarını çıtırdan açsın (GTA 5, Valorant vs) ama üzmesin istiyorum.
Önerisi olan varsa çok tatlı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ekran kartları sistem seçmez anakart farketmez ddr2 anakarta gtx 2060 bile takarsınız burdaki asıl dikkat edilmesi gereken psu ve işlemci kısmıdır . ddr4 anakarta 8gb ddr4 anakart taktıgınızda sorun yaratmaz . ancak işlemciniz 2 çekirdek ve 5 mb gerçekten olağanüstü bi darboğaz yapacaktır yatırımınıza yazık olur , amd işlemci düşünürseniz bu bütçe ile fx işlemciler , intel de ise i5 i7 tarzı işlemciler uygun olacaktır . gt430 ekran kartı da ddr3 olursa yine darboğaz olur , bu bütçe ile ddr5 ekran kartı ve bahsettiğim işlemciler ile sağlıklı kullanabilirsiniz.
Anakartınızın çift RAM slotu var Ryzen 3 bile o düşündüğünüz G3000 işlemciye fark atar 8 GB RAM işinizi fazlasıyla görecektir, yalnızca ekran kartı ve PSU seçiminize dikkat edin RX tarzı bir ekran kartı DDR5 olursa 500-600 TL civarı uygun olur bahsettiğiniz oyunları da Ryzen3 işlemci ile yüksek ayarlarda oynatır. Sistem toplamayı düşünüyorsanız kesinlikle iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben asusun sistesinden baktığımda anakartıma uygun olan işlemciler arasında ryzen3 yoktu. Ryzen3 işlemciyi alırsam bi uyumsuzluk sorunu olmaz mı?

Cevap için rica ederim. Güzel bir kombin için biraz vaktinizi alacağım. Oynayacağınız oyunları belirtir misiniz?
Ayrıca alacağınız anakart, işlemci olarak Ryzen 7 - 5 - 3 serisi işlemcileri destekliyor

Ryzen 3 3100 , rx 580 ve 8 veya 16gb ddr4 ram ile gta 5 ultra ayarlarda oynatır , işlemci ryzen 5 olursa bütçenizi aşar diye tahmin ediyorum , pes 21 sistem gereksinimlerine bakacak olursak i7 3.nesil işlemci ve r9 270 ekran kartı istiyor, ryzen 3 i7 yi sollar diyorum , kesinlikle ryzen serisi bi tercih ve 256bit gddr5 ekran kartı ayrıca 600-750 civarında bir psu ile sorunsuz +hd ayarlarda oynarsınız hocam .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı