Athlon 3000G sisteme XP kurulur mu?

304436

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem aldım:

AMD Athlon 3000G 3.50GHz.
Corsair Vengeance 8x2 3000MHz.
ASUS Prime A320M-K.
GPU yok APU olarak kullanmaktayım.
Corsair vs650.
WD 240 GB 600/600.

Arkadaşlar sorum ise şu böyle bir sisteme XP kurduğumuz zaman sıkıntı çıkar mı? Ayrıca driverler konusunda sıkıntı yaşanır mı?

Windows 10 64-Bit için driver sunulmuş. Yani sıkıntı yaşarsınız. Ek olarak böyle bir sisteme bence Windows 10 daha mantıklı. Biraz daha hafif olsun istiyorsanız belki GNU/Linux deneyebilirsiniz ancak onda sürücü işi nasıl halledilir bilmiyorum.

Merakımdan soruyorum bu sisteme neden XP kuracaksın?

Bilmem denemek istedim sadecce :D.

Kuramazsın. Yeni sistemlere Windows 10 öncesi destek yok. 7 bile kurulamıyor diye hatırlıyorum.

7 Kurulur gibi ama neyse teşekkürler.

Windows 10 64-Bit için driver sunulmuş. Yani sıkıntı yaşarsınız. Ek olarak böyle bir sisteme bence Windows 10 daha mantıklı. Biraz daha hafif olsun istiyorsanız belki GNU/Linux deneyebilirsiniz ancak onda sürücü işi nasıl halledilir bilmiyorum.

Linux 2. tercihim hocam sadece "acaba" olarak bu işe girişmeye çalıştım o da olmadı.

Hocam driver konusunda sorun yaşarsınız. 32-Bit için driver bile göremedim ben Windows 10'da. Hem neden eski sürüm kuracaksınız?

Sadece denemek istedim ama olmuyacak gibi. Linux gibi sürümlere yönelmek kaldı tek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı