Çözüldü Athlon 3000G'de çift monitör kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir0vich

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, iş amaçlı kullandığım bir sistem bulunuyor. Özellikleri şu şekilde;

İşlemci: AMD Athlon 3000G 3.5 GHz.

RAM: Adata Gammix D30 3200 MHz (8x2)
Anakart: MSI B350M Mortar AM4 3200.

Elimde fazladan bir adet monitör bulunuyor. İşim gereği ikinci bir ekrana ihtiyaç duyuyorum. DisplayPort kullanarak ikinci bir monitör takmam mümkün mü? Ekran kartsız çift ekran kullanabilir miyim? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim çift monitör kullanıcısıyım 3000G ile performans kaybı falan da yok bu arada.
Ana monitörümü 2K'da 2. monitörü 768P'de kullanıyorum bu arada. 4K'da hafif takılmalar oluyor büyük ihtimalle RAM eksikliğidir.
DP ile demişsiniz de anakartta giriş var ise kullanabilirsiniz. Ya da mecbur dönüştürücü kullanmak zorundasınız.

Kendim çift monitör kullanıcısıyım 3000G ile performans kaybı falan da yok bu arada.
Ana monitörümü 2K'da 2. monitörü 768P'de kullanıyorum bu arada. 4K'da hafif takılmalar oluyor büyük ihtimalle RAM eksikliğidir.
DP ile demişsiniz de anakartta giriş var ise kullanabilirsiniz. Ya da mecbur dönüştürücü kullanmak zorundasınız.
Anakartımda DP ve DVI girişleri mevcut, DVI dönüştürücü ile ne kadar denesemde görüntü alamadım. Monitörler çalışıyor, bir sorun bulunmamakta. Farklı dönüştürücülerde kullandım. Sonuç yine aynı. DP dönüştürücü alıp deneyeceğim. Monitörlerim eski tip VGA girişli LCD monitör. İş amaçlı kullanıldığı için yeni monitör almayı pek istemedim açıkcası. Ateş pahası olmuş hepsi.

Hocam, dönüştürücü alırken dikkat edin. DP to HDMI, DVI, VGA gibi olanlar ters çalışmıyor. Yani bunlardan alıp anakart tarafından DVI, monitör tarafından DP yaparsanız olmaz. HDMI to DVI çift yönlü olanlar çalışır. DVI içinse DVI-D to VGA aktif dönüştürücü ile birlikte kullanabilirsiniz.

Anakartımda DP ve DVI girişleri mevcut, DVI dönüştürücü ile ne kadar denesemde görüntü alamadım. Monitörler çalışıyor, bir sorun bulunmamakta. Farklı dönüştürücülerde kullandım. Sonuç yine aynı. DP dönüştürücü alıp deneyeceğim. Monitörlerim eski tip VGA girişli LCD monitör. İş amaçlı kullanıldığı için yeni monitör almayı pek istemedim açıkçası. Ateş pahası olmuş hepsi.

Bilemiyorum hocam. Ben çıkışına uygun kablo kullandım hep.
Ayrı bir sıkıntı olabilir.

Hocam, dönüştürücü alırken dikkat edin. DP to HDMI, DVI, VGA gibi olanlar ters çalışmıyor. Yani bunlardan alıp anakart tarafından DVI, monitör tarafından DP yaparsanız olmaz. HDMI to DVI çift yönlü olanlar çalışır. DVI içinse DVI-D to VGA aktif dönüştürücü ile birlikte kullanabilirsiniz.

Anlamadım, ikinci ekran olarak kullanacağım monitörde VGA girişi bulunuyor. Anakartımda ise boşta DP ve DVI girişi bulunuyor. Şöyle bir DP dönüştürücü işimi görür mü?

DP dönüştürücü

Yani tam olarak ne almalıyım, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Bende bilmiyorum ne yazık ki. 😒

Artı -1 Eksi
@Emir0vich evet hocam. Attığınız da olur.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı