Öncelikle selamlar dostlar, forumda yeniyim umarım konuyu doğru ve uygun bir yere açmışımdır.
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar bilgisayarım 6-7 yıllık bir bilgisayar ve haliyle oyun performansı berbat ekran kartı olarak ATI Readon HD 3400 Series var
İşlemci olarak da AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 4600 + (2 CPUs), ~2.4 GHz kullanıyorum açıkça söylemek gerekirse bu işlemci hakkında hiçbir fikrim yok
. Şimdi geleyim asıl soruya, birkaç arkadaşım bana Sapphire R7 240 GDDR3 2GB 128Bit (
Sapphire R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı) ekran kartını alabileceğimi söyledi ve fiyat olarak olsun okuduğum kadarıyla performansı olsun kafama yattı. Donanımcı arkadaşlara 2 soru yönelteceğim yanıtlarsanız çok sevinirim;
1- Bu Ekran kartı için en az kaç W'lik güç kaynağı lazım?
2- İşlemcim bu ekran kartına uyar mı?
Eğer güç kaynağım ve işlemcim uygun değilse bana linkleriyle beraber önerirseniz çok makbule geçer
Sık olarak oynadığım oyunlar CS:GO ve DOTA 2 bu oyunlarda +100 FPS'nin bana yeteceğini düşünüyorum çünkü artık oyunlarda 20-30 FPS'de oynamaktan sıkıldım
Edit : Bu da sistemim;
Edit2: Ve atacagınız güç kaynağı ve işlemci ekran kartıyla beraber 450-500 TL'yi geçmezse iyi olur tabii ne kadar mümkün bilemiyorum. :/