Athlon 860K ve R7 240 sistem toplama

begginer

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ufak bir sistem toplamak istiyorum. Çoğunlukla LoL, CS:GO ve bazı online oyunları akıcı şekilde oynamak için bu bütçede bir sistem toplamaya karar verdim. Eksiğini fazlasını, değiştirilmesi gereken veya daha farklı fikirlerinizi nedenleriyle birlikte söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca güç kaynagı hakkında fikrim yok bu sebeple direk 500w olandan aldım. Yeterli olur mu bilmiyorum :p

• İşlemci: AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz 4 MB FM2+ İşlemci - 74,67$ + KDV = 311,01 TL
  • Anakart: Asus A68HM-K AMD A68H 2400MHz(O.C.) DDR3 mATX Anakart - 42,90$ + KDV = 178,70 TL
  • Bellek: *Team 8GB(2x4GB) DDR3 Overclocking Dark Series 2400MHz Gaming Soğutuculu Dual-Channel Ram Bellek (TM3D240042BLK) - 63,95$ + KDV = 266,38 TL
  • Ekran Kartı: Sapphire R7 240 2GB 128Bit DDR3 Ekran Kartı (11216-00-20G) - 52,80$ + KDV = 219,93 TL
  • SSD: Hi-Level Ultra 120GB 550-530MB/s SSD (HLV-SSD30ULT/120G) - 45,78$ + KDV = 190,69 TL
  • İşlemci Soğutucu: TX AMD ve Intel 775/115X Soket Destekli CPU Soğutucu (TXCCSW120) - 6,50$ + KDV = 27,08 TL
  • Kasa: Dark Cubix 1x USB3.0, 2x USB2.0, 12cm Kırmızı LED Fanlı Küp Bilgisayar Kasası (DKCHCUBIX) - 25,00$ + KDV = 104,14 TL
  • Güç Kaynağı: Dark 500W Dark Force ATX Güç Kaynağı (DKPS500S1) - 32,50$ + KDV = 135,38 TL

USD TOPLAM: 344.10$ + KDV
TL TOPLAM: 1433.29 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.jpg

öneriniz gayet iyi ancak max 1500tl gibi bir bütçe ile düşünmüştüm, ekstra kalan para ile diğer bileşenleri almayı düşünüyorum. Özellikle de monitör için paraya ihtiyacım olacak, bu sebeple mevcut sistem ne kadar yeterli veya eksiği olacakmı ya da özellikle değiştirmemi istediğiniz parçalar varmı. Bu şekilde yardımcı olmanız benim için daha yararlı olacaktır.

Aynı parçaları farklı sitelerden toplarsanız fiyatı 1500 civarına çekebilirsiniz. Bence uğraşmanıza değecektir. Alacağınız ekran kartı R7 240, önerdiğim kart ise RX 460. Aralarındaki performans farkı için bile değer.

Aynı parçaları farklı sitelerden toplarsanız fiyatı 1500 civarına çekebilirsiniz. Bence uğraşmanıza değecektir. Alacağınız ekran kartı R7 240, önerdiğim kart ise RX 460. Aralarındaki performans farkı için bile değer.
Son olarak şöyle bişey yaptım, sizce nasıl ? Değişmesi gereken parça var mı? Veya parçalar birbirine uyumlu olur mu ? Emin olmadığım için sormak istedim. Ayrıca bu parçalar bu kasa ile uyumlu olur mu ? Şimdiden teşekkürler .

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    pc.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 154
Öncelikle Everest markasını burada kimse tavsiye etmez o yüzden kasayı değiştirin. Ayrıca anakartınızın USB 3.0 desteği yok, kasadaki girişi kullanamayacaksınız ama ilerde sistemi değiştirirseniz diye USB 3.0 desteği olan bir kasa öneriyorum. Ekran kartı olan bir sistem için APU işlemci almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum gereksiz masraf olacaktır. Onun yerine kendi kullanmış olduğum işlemciyi öneriyorum. Anakartı da çok pahalı seçmişsiniz. Bu parçalarla sistemi 150 TL daha ucuza toplayarak başka parçalar alabilirsiniz. RAM'i çift kanal yapmanızı tavsiye ederim, 2400 Mhz CL15 RAM performansınıza katkıda bulunmayacaktır, ilerde bir 8GB daha eklerim derseniz kalabilir. Yukarıdaki önerdiğim sistemi almanızı hala öneririm, kasa ve PSU değiştirebilirsiniz.

Kasa (153 TL): Aerocool Kasa
İşlemci (294 TL): AMD Athlon X4-860K Dört Çekirdekli İşlemci İşlemci
Anakart ( 170 TL): Asus A68HM-K Anakart Anakart

Öncelikle Everest markasını burada kimse tavsiye etmez o yüzden kasayı değiştirin. Ayrıca anakartınızın USB 3.0 desteği yok, kasadaki girişi kullanamayacaksınız ama ilerde sistemi değiştirirseniz diye USB 3.0 desteği olan bir kasa öneriyorum. Ekran kartı olan bir sistem için APU işlemci almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum gereksiz masraf olacaktır. Onun yerine kendi kullanmış olduğum işlemciyi öneriyorum. Anakartı da çok pahalı seçmişsiniz. Bu parçalarla sistemi 150 TL daha ucuza toplayarak başka parçalar alabilirsiniz. RAM'i çift kanal yapmanızı tavsiye ederim, 2400 Mhz CL15 RAM performansınıza katkıda bulunmayacaktır, ilerde bir 8GB daha eklerim derseniz kalabilir. Yukarıdaki önerdiğim sistemi almanızı hala öneririm, kasa ve PSU değiştirebilirsiniz.

Kasa (153 TL): Aerocool Kasa
İşlemci (294 TL): AMD Athlon X4-860K Dört Çekirdekli İşlemci İşlemci
Anakart ( 170 TL): Asus A68HM-K Anakart Anakart

Teşekkür ederim, en son topladığım sistemle attığınız son 3 bileşeni değiştirip totalde 1470TL gibi bir fiyatla iyi bir sistem yakaladığımı düşünüyorum. Arkadaşlara tavsiye ederim :)
bu arada ek olarak bilgi için soruyorum, bu kasalardaki MidT ATX falan mevzusu nedir ? neye dikkat etmek gerekir bu farklılıklarda ?
ha birde, rami değiştirmedim. anakartta ddr3 yazıyor ama ram ddr4 herhangi bir sıkıntı oluşturur mu ?

Son düzenleme:
Söylemeniz çok iyi oldu, ona dikkat etmemiştim. Evet DDR3 anakarta DDR4 RAM takamazsınız, onu da değiştirmeniz gerek ve dediğim gibi çift kanal yapmanız performansı daha iyi etkiler.
Sorduğunuz diğer soru için de kasalardaki o ifadeler anakart boyutunun kasayla olan uyumunu belirtir. Anakart küçükse ya da çok büyükse ona göre kasa seçmenizi gerektirir ama sizin sisteminiz uyumlu merak etmeyin.

RAM (Tekli-8GB): Kingston HyperX Savage 8GB Bellek - HX316C9SR/8 RAM
RAM (Çift-2x4GB): Kingston HyperX Savage 2x4GB Bellek - HX316C9SRK2/8 RAM

Ayrıca 15 TL vererek kasanın görünüşünü alttaki fotoğraftaki gibi yapmak isterseniz de bunu öneririm. Kendi kullandığım kasanın fotoğrafıdır. TX Fan

Dosya Ekleri

• x.jpg
    x.jpg
    537,8 KB · Görüntüleme: 141
Söylemeniz çok iyi oldu, ona dikkat etmemiştim. Evet DDR3 anakarta DDR4 RAM takamazsınız, onu da değiştirmeniz gerek ve dediğim gibi çift kanal yapmanız performansı daha iyi etkiler.
Sorduğunuz diğer soru için de kasalardaki o ifadeler anakart boyutunun kasayla olan uyumunu belirtir. Anakart küçükse ya da çok büyükse ona göre kasa seçmenizi gerektirir ama sizin sisteminiz uyumlu merak etmeyin.

RAM (Tekli-8GB): Kingston HyperX Savage 8GB Bellek - HX316C9SR/8 RAM
RAM (Çift-2x4GB): Kingston HyperX Savage 2x4GB Bellek - HX316C9SRK2/8 RAM

Ayrıca 15 TL vererek kasanın görünüşünü alttaki fotoğraftaki gibi yapmak isterseniz de bunu öneririm. Kendi kullandığım kasanın fotoğrafıdır. TX Fan

Merhaba anladığım kadarıyla sizde de göstermis oldugunuz sistem var peki oyun performansı iyimi rainbow six siege oynatabilirmi ,oynatırsa kaç fps verir?

Bende 1,2 gün içinde aynısıni toplamayı düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı