Athlon II X3 455 sisteme 2000 TL ekran kartı önerisi

Bütçe
2.000TL (TL)

Odabassli

Centipat
Daha fazla  
Anakart:
ASUS M4A78LT-M le.
PSU:
Nagas Z230 12cm Power Supply 230W.
RAM:
1. Kingston HyperX Fury Blue 4 GB 1600MHz DDR3 RAM (HX316C10F/4)
2. G.Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5v tek modül RAM.
İşlemci:
AMD Athlon II X3 455 3.30 GHz 3 çekirdek işlemci.

Arkadaşlar sistem bu, sizden istediğim bu sisteme uygun en iyi ekran kartını yazmanız. Bilir kişiler yazarsa iyi olur eğer bir tahmin ya da düşünceniz varsa da yazın, yaklaşık 2-3 ay ekran kartı bakıyorum fakat ucuza bulmama rağmen acaba sistem de bir sorun çıkartır mı gibi düşüncelere giriyorum bir de PSU almam gerektiği için de boşuna masraf etmiş olamayayım dedim.
MSI GT730 4 GB iyi midir? Yeni bir PSU gerektirir mi?
Ve şunu belirtmek isterim RGB ışıklandırmalı kulaklık + direksiyon seti + yazıcı bağlı olacak, PSU'yu ona göre belirtirseniz iyi olur.
MSI GTX1050 Ti olur mu?
Bir de bir şey merak ediyorum, mesela NVIDIA ekran kartı takılan PC'ye Radeon, ATI gibi ekran kartları takılıyor mu yoksa o da işlemcide ki soket gibi aynı olmak zorunda mı?

Anakart:
ASUS M4A78LT-M le.
PSU:
Nagas Z230 12cm Power Supply 230W.
RAM:
1. Kingston HyperX Fury Blue 4 GB 1600MHz DDR3 RAM (HX316C10F/4)
2. G.Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5v tek modül RAM.
İşlemci:
AMD Athlon II X3 455 3.30 GHz 3 çekirdek işlemci.

Arkadaşlar sistem bu, sizden istediğim bu sisteme uygun en iyi ekran kartını yazmanız. Bilir kişiler yazarsa iyi olur eğer bir tahmin ya da düşünceniz varsa da yazın, yaklaşık 2-3 ay ekran kartı bakıyorum fakat ucuza bulmama rağmen acaba sistem de bir sorun çıkartır mı gibi düşüncelere giriyorum bir de PSU almam gerektiği için de boşuna masraf etmiş olamayayım dedim.
MSI GT730 4 GB iyi midir? Yeni bir PSU gerektirir mi?
Ve şunu belirtmek isterim RGB ışıklandırmalı kulaklık + direksiyon seti + yazıcı bağlı olacak, PSU'yu ona göre belirtirseniz iyi olur.
MSI GTX1050 Ti olur mu?
Bir de bir şey merak ediyorum, mesela NVIDIA ekran kartı takılan PC'ye Radeon, ATI gibi ekran kartları takılıyor mu yoksa o da işlemcide ki soket gibi aynı olmak zorunda mı?
Belirttiğiniz fiyata kadar 1050Ti uygun olabilir. RX570 bulunur fakat temizliği konusunda pek emin olmak zor. 230W çok düşük yalnız bütçenizden artan parayla da en azından ikinci el düzgün bir PSU ile yenilerseniz olur. Tabii ki ondan sonra da ilk işiniz işlemci olsun. Darboğaz sıkıntısı olacak sistemde. Anakartınız LE versiyon olduğu için sanırım yüksek Watt değerlerine sahip işlemcilere desteği yok o konuda da biraz zorluk yaşayabilirsiniz bulmak için.

Belirttiğiniz fiyata kadar 1050 Ti uygun olabilir. RX570 bulunur fakat temizliği konusunda pek emin olmak zor. 230W çok düşük yalnız bütçenizden artan parayla da en azından ikinci el düzgün bir PSU ile yenilerseniz olur. Tabii ki ondan sonra da ilk işiniz işlemci olsun. Darboğaz sıkıntısı olacak sistemde. Anakartınız le versiyon olduğu için sanırım yüksek watt değerlerine sahip işlemcilere desteği yok o konuda da biraz zorluk yaşayabilirsiniz bulmak için.

Maalesef babamı daha 2K'lık ekran kartı almaya ikna edemiyorum, sistem de oyun oynanıyor, film izleniyor, çoğunlukla ikisi bir arada yapıldığı için de dolayısıyla sıkıntı oluyor. 1GB, 2 GB üstü karta ikna edemiyorum, yani işlemci almak çok çok sonraya kaldı eğer bir sıkıntı olmazsa. PSU konusuna gelirsek, umarım link yasak değildir.
Bu nasıldır? Uygun mudur?
Ekran kartı da;
Bu var.
Tekrardan teşekkürler cevabınız için❤

Ve ayrıca 2 GB'ya da 4 GB farkı pek olur mu?
Yani mesela, forzaydı galiba 4 GB ekran kartı istiyorsa kaliteli bir 2 GB'ekran kartı kasmadan, ekran da kırılmalar, dropla filan olmadan açar mı?
Not:
İşlemciyi 4 çekirdek olarak kullanabiliyorum, az da olsa performans farkı olur mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı