Athlon II X6 640 sistem açılırken kapanıyor

Jesterr

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Programcı
RAM
8GB DDR3 1333MHz
SSD veya HDD modeli
500GB HDD
Ekran kartı
GT640 1GB 128 BİT
Anakart
ASRock N68C-GS FX
İşlemci
Athlon II X6 640 3.0GHz 4 Core
Bilgisayarım açılırken kapanıyor en düşük sistemli oyuna girsem bile kapanıyor. HDD bad sector taraması yaptım sorunsuz ve temiz çıktı RAM'lerim 4x2 DDR3 onlarda sorunsuz çıktı ekran kartım ve işlemcim de sorunsuz çalışıyor. Fakat PC açtığımda işlemci fanı çalışmıyor 5 dk açık durduktan sonra fanı elimle çeviriyorum öyle dönmeye başlıyor. Ben anakarttan şüpheleniyorum veya PSU da olabilir. Yardım edebilecek bir arkadaşım bir abim varsa şimdiden teşekkürler!

Bazı kişilere garip gelebilir ama kasanızı açıp anakartınızın üzerinde ki kondansatörleri kontrol eder misiniz? (Patlak, şişik, akan var mı?) Çünkü bu tür sorunlar genelde voltajın yetmemesinden kaynaklanıyor. Ve eski nesil özellikle AMD anakartlarda kondansatör arızalarına çok sık rastlıyorum. Bu gibi sorunlara neden oluyor.

İşlemci ısınıyor olabilir. AIDA 64 Extreme ile sıcaklıklara bakabilirsin.

İşlemci sıcaklığı normal hocam.
Bazı kişilere garip gelebilir ama kasanızı açıp anakartınızın üzerinde ki kondansatörleri kontrol eder misiniz? (Patlak, şişik, akan var mı?) Çünkü bu tür sorunlar genelde voltajın yetmemesinden kaynaklanıyor. Ve eski nesil özellikle AMD anakartlarda kondansatör arızalarına çok sık rastlıyorum. Bu gibi sorunlara neden oluyor.

Eğer varsa ne yapmalıyım hocam.

Ben PC kapanıyor diye PC mühendisi bir abime götürmüştüm anakart yamuk deyip arkasına yalıtım yapmıştı ben anakartın iyice bozulduğunu düşünüyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum hocam.

1) O kişi nasıl mühendis anlayamadım torpille olmuş herhalde :D. Anakart yamuk ne demekse artık...
2) Sorunun kaynağı yalıtım olabilir o yalıtımı sök ve dene.
3) Anakart ile kasa arasında ki vida somunlarının olduğundan emin ol.
4) Rica etsem net bir şekilde anakartın fotoğrafını atar mısın? En azından sorun varsa görüp yardımcı olmaya çalışayım. (Tabii bu akşam bakamayabilirim ama yarın bakarım mutlaka.

1) O kişi nasıl mühendis anlayamadım torpille olmuş herhalde :D. Anakart yamuk ne demekse artık...
2) Sorunun kaynağı yalıtım olabilir o yalıtımı sök ve dene.
3) Anakart ile kasa arasında ki vida somunlarının olduğundan emin ol.
4) Rica etsem net bir şekilde anakartın fotoğrafını atar mısın? En azından sorun varsa görüp yardımcı olmaya çalışayım. (Tabii bu akşam bakamayabilirim ama yarın bakarım mutlaka.

Anakart söküp takmayı bilmiyorum hocam ama o yalıtım yapılmadan önce de bilgisayarım kapanıyordu oyun vs girdiğimde!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı