Athlon X2 250 ve 4GB RAM Windows 10 için yeterli mi?

Sydoline

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim Windows 7'li bir bilgisayarım var. Bilgisayarım biraz eski. Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda Microsoft artık Windows 7 desteğini sonlandıracak. Ben de bilgisayarımı en son Windows sürümüne yükseltmek istiyorum. Genelde oyun oynuyorum bilgisayarımda. Bazı arkadaşlarım "Sende SSD yoksa Windows 10 kurma, oyun için Windows 8.1 kur." diyor. Bende de SSD yok. Sizce bilgisayarımı Windows 8.1'e mi, yoksa Windows 10'a mı yükseltmeli miyim?

1.PNG

2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD olmadan 10 işkence gibi oluyor. Ama 1703 gibi Windows 10 sürümleri kurabilirsin.
Peki bilgisayarımı Windows 7 olarak kullanmaya devam etsem oyunlarda performans düşüşü olur mu? Çünkü yakın zamanda güncellemeler kesilecek Windows 7 için.
Olacağını düşünmüyorum ama oyunlar artık Windows 7 yi desteklemiyor neredeyse. Veya yeni sürücüler çıkmıyor vb. nedenler yüzünden eski bir Windows 10 sürümü kurman daha iyi.

Bende 4GB RAM var ve şu an W10 1909 var. Ayrıca bir çok program da kurulu. RAM tüketimi biraz fazla 7'ye göre ama her türlü kullanıyorum makinayı sorun olmuyor. Ama RAM konusunda en verim aldığım W10 sürümlerinin başında LTSB sürümü geliyor. İçerisin de gereksiz şeyler yok fazla yormuyor makinayı onu bi denemelisin. Bende SSD var ama HDD'ye kuruluyken de LTSB kullanırdım nispeten diğer sürümlere göre hızlı çalışırdı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı