Athlon X2 260 teklemesi normal mi?

Makaleler
49
Merhaba,

• GeForce GT 220.
  • Athlon X2 260.
  • 2 GB DDR3.
  • 300 GB (2. el mi bilmiyorum ama amcam getirdi) HDD.
Artık bilgisayar teklemeye başladı. Rahat 9 yıldır aynı sisteme sahip.

Baştan beri Windows 10 kullanıyorum. Evet, bu sistem için Windows 10 çok gelebilir ama sıkıntım yoktu. Artık teklemeye başladı.

Fan sesleri tabiri caizse, bazen helikopter sesi çıkarıyor fakat nadir olarak yapıyor. Satmaya gitsem para etmez. Sizce bunu bozulana kadar kullanayım ms Office 2013 var.

Yukarıda yazdığım gibi ilk başta sıkıntım yoktu. Son zamanlarda sıkıntı yaratmaya başladı. Normal haline -ne kadar kötü olsa da- gelebilir mi?

İyi sosyaller.

Merhaba,

• GeForce GT 220.
  • Athlon X2 260.
  • 2 GB DDR3.
  • 300 GB (2. el mi bilmiyorum ama amcam getirdi) HDD.
Artık bilgisayar teklemeye başladı. Rahat 9 yıldır aynı sisteme sahip.

Baştan beri Windows 10 kullanıyorum. Evet, bu sistem için Windows 10 çok gelebilir ama sıkıntım yoktu. Artık teklemeye başladı.

Fan sesleri tabiri caizse, bazen helikopter sesi çıkarıyor fakat nadir olarak yapıyor. Satmaya gitsem para etmez. Sizce bunu bozulana kadar kullanayım ms Office 2013 var.

Yukarıda yazdığım gibi ilk başta sıkıntım yoktu. Son zamanlarda sıkıntı yaratmaya başladı. Normal haline -ne kadar kötü olsa da- gelebilir mi?

İyi sosyaller.
Teklemesi normal. Eski haline gelmesi zor, artık güncelleştirmeleri kaldıramaz bu bilgisayar. Bu bilgisayara bi SSD birde RAM alsan uçar. Bozulana kadar kullanayım mı demişsin hocam da ben bozulacağını pek sanmıyorum eski olsalarda bilgisayar parçaları epey dayanıklı.

SSD daha önemli.

SSD bilgisayarın ve uygulamaların açma kopyalama hızını arttırır, Windows 10 en az 1 GB RAM kullanıyor o da 32 Bit ise 64 ise 2 GB, her türlü RAM alınmalı SSD sona kalabilir, SATA SSD takılabilir 500 MB'ye kadar çıkarsınız.

Hocam depolama birimi hariç PC'deki işlemci olsun ekran kartı olsun anakart olsun uzun yıllar kullanılabilecek parçalar. O anlamda dedim.

Hocam RAM almak ölü yatırım ama SSD almak ölü yatırım değil. Yeni bir bilgisayara geçtiğinde SSD'yide taşırsın.

Yeni bilgisayara geçince SATA kullanmamalı M.2 geçilmeli, SATA 2. disk olabilir. 2 GB daha DDR3 alsa çok uygun zaten.

SSD bilgisayarın ve uygulamaların açma kopyalama hızını arttırır, Windows 10 en az 1 GB RAM kullanıyor o da 32 Bit ise 64 ise 2 GB, her türlü RAM alınmalı SSD sona kalabilir, SATA SSD takılabilir 500 MB'ye kadar çıkarsınız.
Hocam bilmesem haklısın diyeceğim ama dediğiniz aşırı saçma bir şey. Benim şuanda bilgisayarım Windows 11'i asla kaldırmıyor. İçinde 3GB RAM vs. var. Sırf SSD'm var diye ben Windows 11'i çok rahat kullanabiliyorum. SSD olduktan sonra RAM halledilir. Asıl ayakta tutan şey SSD.

Hocam bilmesem haklısın diyeceğim ama dediğiniz aşırı saçma bir şey. Benim şu anda bilgisayarım Windows 11'i asla kaldırmıyor. İçinde 3GB RAM vs. var. Sırf SSD'm var diye ben Windows 11'i çok rahat kullanabiliyorum. SSD olduktan sonra RAM halledilir. Asıl ayakta tutan şey SSD.

Haksızsınız demiyorum arkadaş takılma var demiş RAM'den kaynaklı zorlanıyor, ayrıca HDD ömrü bitmiş de olabilir tabii ki ikisini de almak daha iyi olacaktır Kingston marka RAM 150+ bulabilirsiniz SSD de alırsanız sisteminiz eskisinden kat kat iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı