Athlon x2 270 Overclock

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

efervan

Hectopat
İşlemciyi stok fan ile kullanıyorum 3.4 GHZ'de çalışmaktadır. Core Temp programından değerler boşta iken 18 derece yük altındayken 27 civarı seyretmektedir. Stok fan ile kaç GHZ'e çıkabilirim? Bir faydası olur mu ?

CoreTemp zaten güvenilir bir program değil.

AIDA64 Extreme Edition ile aldığın sıcaklık değerlerini paylaş.
Ayrıca o işlemci ile OC yapmaya çalışma. Sisteminin diğer birleşenlerinin de bu iş için uygun olmadığından eminim.

Aşağılamak yerine program önerseydiniz çok daha mutlu olurdum. Yine de sağolun.

Sevgili efervan kardeşim BIOS'unun görüntüsünü çekip paylaşırmısın. Birde CPU-Z dan ''CPU, MAINBOARD, MEMORY'' bu kısımlardan bir fotoğraf çekip paylaşabilir misiniz ?

BilgisayarKurdu sevgili arkadaşım overclock sadece FX4100'e has bir şey değil. Zamanında Pentium IV işlemcilerime ufak da olsa hız aşırtma yapmıştım

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kimseyi aşağıladığım falan yok, gereksiz bir şey olduğunu söylüyorum. Neye ne kadar hız aşırtma yapılabileceğini zaten biliyorum.
Ben nasıl anlatırsam anlatayım anlamak istediğin gibi anlarsın.

İntel Pentium D 935 işlemcim var 2 çekirdek olmasına rağmen performansı orta seviye 3.2'den 3.6'ya Overclock ettim performansı arttı.
Hiç bir yapılan işlem gereksiz değildir olsa bile kendi egosunu tatmin eder İşlemci sıcaklığım şuan boşta 34 derece.

Ya saçma saçma konuşma kardeşim. Ben buraya binlerce gereksiz şey yazarım, anlarsın yapılan hiçbir iş gerekli mi yoksa gereksiz mi ?

Ben bilişimciyim, edebiyat öğretmeni değil. Egonu kendine sakla, ben burada yapılan işin o kadarda gerekli olmadığını vurguladım.
İnat etmişsiniz, laf koymak için cümleler kuruyorsunuz bence.

Performansın arttı da nasıl arttı ?
Daha bir test bile yapmadan performans arttı diyorsun inat olsun diye. Olmaz böyle.
İşlemcisi 34 dereceymiş, boşta olsun bir zahmet.
Lafı uzatmayalım, egon tatmin olduysa ne mutlu sana kardeşim.

Arkadaş sadece işlemcim overclock olabilir mi diye soruyor. Bunun gerekli gereksizlikle ne alakası var. Sistem bileşenlerini öğrenmeden kafadan sallayarak tutup ta '' Aaa bu Athlon x2 270 çok dandik bir işlemci kesin overclock olmaz. '' diyemezsin. Olmasa bile gerekli gereksiz diyemezsin. Ya olur ya olmaz bunu cevabı bu.

Arkadaşım sende sistemini bir an önce yazıp CPU-Z ve BIOS'dan görüntü paylaşırsan daha çabuk ulaşırız sonuca. Uzatmaya gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…