Athlon X4 840 AMD Overdrive ile turbo moda yükseltmek

Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle sistemim:
  • AMD Athlon x4 840 3.1GHz (up to 3.8)
  • Sapphire Radeon RX 460 O.C Single Fan 4GB
  • 8 GB Vengeance 1600MHz DDR3 RAM
  • 1 TB HDD
Bu Athlon x4 işlemcilerin baya en çok satılanlar listesinde olduğu zaman toplamıştım sistemi. Ah acemilik 860K varken param yetmiyor diye aceleyle bunu aldım. RX460 ekran kartımla bazı oyunlarda çok uyumlu çalışırken mesela BF1'de 64 kişilik sunucuya girince işlemci patates oluyor. Ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Story modunda veya 40 kişiye kadar dolu olan serverlarda sorun yaşamazken. Öncelikle bu işlemciye hız aşırtma yapılamıyor zaten. Ama benim size sorum şu olacak; AMD Overdrive ile hedeflenen işlemci hızını 3.8'e çıkartıp bu şekilde kullandığımda performans artışı olacak mı ve işlemci voltajıyla ilgili de bir değişiklik yapmam gerekir mi? Sıcaklıkla ilgili önlem almak gerekir mi? Termal macunu en son 4 ay önce yeniledim. Bu sorulara cevap veren olursa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende senible ayni durumdayim. [emoji4] Islemciyi turbo surekli acik kullanmak istiyorsun galiba. Ben Overdrive ile yapamadim. Yaptigim degisiklikleri hemen geri atiyordu. BIOS tan bi kac degisiklikle olayi cözdüm. Overdrive ise sadece voltaj artirmak icin kullandim. Voltaj artirmadan deneyince mavi ekran verdi.
Yapacaklariniz su sekilde:
1.Bios advanced ayarlarinda HPET diye bi ayar var onu kapatin.(Tam olarak hangi sekmede onu hatirlayamadim)
2.OC kismina gelip AMD turbo core kismino auto dan enabled cevirin.
3.spread spectrum ve setup software p-state limit bu ikisini disabled yapin.
4. En altta CPU Features var. Oraya girin. AMD cool n quiet,SVM mode,Core c6 state 3unude disabled yapin.Power Policy Mode ise Performance olsun.
5.Bilgisayari acip Overdrive i acin. Saat ayarlari kisminda Turbo core control sekmesinden turbo core u kapatin. Ardindan voltaji 1.35V olarak ayarlayin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.

Bunlar sonucunda islemci hizinizin 3.7 Ghz civarlarinda oldugunu goruceksiniz. Bu islemler bir nevi overclock gibi olucak. [emoji4]
(Bu ayarlar msi anakart icin gecerlidir.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…