Toplama bilgisayarımı yaklaşık 1 yıldır sorunsuz olarak kullanıyordum. Dün akşam bilgisayar aniden kapandı ve power ışığı yanıp sönmeye başladı, elektrikler mi gitti diye baktım ancak elektrikler hiç gitmedi. Kasanın power ışığı yanıp sönüyordu sürekli, power düğmesine bastım hiçbir şey olmadı hala power ışığı yanıp sönmeye devam etti.
Güç kablosunu çıkarıp taktım, tekrar power tuşuna bastım bu sefer kasa 2 saniye çalıştı sonra kapandı ve yine power ışığı yanıp sönmeye başladı.
Kasayı açtım RAM ve kabloları kontrol ettim çıkarıp taktım clear BIOS yaptım, işlemciyi söküp macunu temizledim yeniledim. Ancak sorun aynı, power tuşuna basınca kasa 2 saniye çalışıp kapanıyor ve power ışığı yanıp sönüyor.
Denediğim diğer şeyler ve sonuçları;
Ekran kartı çıkartıldı sonuç değişmedi, bilgisayar 2 saniye çalışıp kapandı.
Tüm güç kabloları çıkartıldı ve sadece anakarta güç kablosu takıldı, kasa çalıştı, kasa çalışıyor fanlar dönüyor, anakart üzerindeki CPU LED kırmızı olarak uyarı veriyor.
Tüm güç kabloları takıldı sadece ekran kartı takılmadı. Kasa çalıştı, kasa çalışıyor fanlar dönüyor, anakart üzerindeki CPU LED kırmızı olarak yanıyor.
Sistem;
- MSI A68HM Gaming Anakart
- AMD Athlon X4 860K İşlemci
- KINGSTON HyperX Fury 8 GB 1866 MHz RAM
- MSI Radeon RX 560 4 GB Ekran Kartı
- Aerocool VX 400W PSU