Athlon X4 860K sisteme RX 550 alınır mı?

Bütçe
600-800
Katılım
3 Nisan 2019
Mesajlar
1.052
Çözümler
2
Merhaba ilk olarak şu an kullandığım ekran kartım R7 250 ve son birkaç ayda rahatça oynayabildiğim oyunlara da gelen güncellemeler ile sistemim yetersiz kalmaya başladı.
Ben de donanım arşivi'nin bir videosuna rastladım AMD Athlon X4 860K'ya O.C yaparak RX 560 ile kullanıyordu. Ben de işlemciyi 4.2GHz'e O.Cladım ve RX 550 almak istiyorum.

Kartı alınca sistemim:
AMD Athlon X4 860K 4.2GHz (O.C)
Sapphire RX550 4 GB.
8 GB 1333MHz RAM.
Bazı sorularım var bir soru mu bile cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

En önemli soru. 350W güç kaynağı sistemi beslemeye yeter mi?

Kartı taktıktan sonra Driver kurmaktan başka yapmam gereken bir şey var mı?

Alttaki oyunları belirttiğim ayarlarda oynatır mı?
Witcher 3 (Low-Very Low)
GTA 5 (High)
Metro Exodus (Low-Very Low)
Bannerlord (Low-Very Low)
Batman Arkham Knight (medium)
Rise of the Tomb Raider (High)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
350W PSU yeter, işlemciyle de kullanabilirsiniz.

İstediğiniz oyunlarda yetersiz kalır.

Genel olarak low 30-40 FPS civarında kalır. GTA 5'te biraz daha iyi sonuçlar alırsınız ama High zor.
Gta 5'i R7 250 ile medium ayarlarda oynuyorum şuan o yüzden Rx 550 ile High oynarım diye düşündüm.
Witcher 3, Metro Exodus falan 40 fps civarı alsam yeter ama aklıma takılan şey Bannerlord oynarken 100-200 kişilik savaşlarda donmalar yaşar mıyım?
 
RX550 besleyeceğini düşünüyorum. Grafik olarak bazı oyunlarda özellikle GTA V'da istediğini alamayacaksın. Fakat özel ayarlamalarla akıcı bir deneyim yaşayabilirsin GTA V'da. Online ağırlıklı birçok oyunda işlemci azami değerlere mutlaka ulaşabilir. 8 GB RAM olması ve sisteminin günümüz sistemlerine göre biraz geçmişte olduğunu da düşünürsek Online oyunlarda yetersiz kalabilir sistemin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı