Athlon X4 860K ve RX 560 sistem Fornite'ta kilitleniyor

Yer
İstanbul
Kardeşimin bilgisayarında bu sorunu yaşıyoruz. Başka hiçbir oyunda, programda böyle bir sıkıntı yaşamadık. Ben de anlamadım sebebini. Fortnite açıyoruz biraz oynuyoruz ve bilgisayar birden siyah ekran oluyor ve kitleniyor. Klavyedeki Num Lock, Caps Lock vs. çalışmıyor. Bilgisayar tepki vermiyor. Mecbur bilgisayar kasasından restart atıyoruz. Sizce neden olabilir bu sorun? PUBG oynarken bile bu sorunla karşılaşmadık. Fortnite'da olması çok garip.

Çözüm için yaptığımız işlemler:

• Format atıldı.
  • BİOS güncellendi.
  • Termal macun değişti.
  • Soğutma az geliyordur diye kasa fanları eklendi. (Toplam 3 adet fan var ve kaliteli fanlar. Cooler Master, Corsair ve Phanteks fanlar.)
  • RAM'i çıkartıp diğer slota taktım.
  • Güç bağlantıları tekrar kontrol edildi.

Bunların hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olursanız seviniriz.

Sistem:

• AMD Athlon x4 860K (Stok)
  • MSI A68HM-P33 V2 Anakart
  • Sapphire RX 560 2 GB
  • Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz DDR3 RAM
  • James Donkey 120 GB SSD
  • 250 GB HDD
  • Zalman 400LE PSU
  • Corsair Carbide Champ/Spec-01 Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşimin bilgisayarında bu sorunu yaşıyoruz. Başka hiçbir oyunda, programda böyle bir sıkıntı yaşamadık. Ben de anlamadım sebebini. Fortnite açıyoruz biraz oynuyoruz ve bilgisayar birden siyah ekran oluyor ve kitleniyor. Klavyedeki Num Lock, Caps Lock vs. çalışmıyor. Bilgisayar tepki vermiyor. Mecbur bilgisayar kasasından restart atıyoruz. Sizce neden olabilir bu sorun? PUBG oynarken bile bu sorunla karşılaşmadık. Fortnite'da olması çok garip.

Çözüm için yaptığımız işlemler:

• Format atıldı.
  • BİOS güncellendi.
  • Termal macun değişti.
  • Soğutma az geliyordur diye kasa fanları eklendi. (Toplam 3 adet fan var ve kaliteli fanlar. Cooler Master, Corsair ve Phanteks fanlar.)
  • RAM'i çıkartıp diğer slota taktım.
  • Güç bağlantıları tekrar kontrol edildi.

Bunların hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olursanız seviniriz.

Sistem:

• AMD Athlon x4 860K (Stok)
  • MSI A68HM-P33 V2 Anakart
  • Sapphire RX 560 2 GB
  • Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz DDR3 RAM
  • James Donkey 120 GB SSD
  • 250 GB HDD
  • Zalman 400LE PSU
  • Corsair Carbide Champ/Spec-01 Kasa

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaşın. PSU sistem için yeterli.

Ben bu sorunu genelde AMD ekran kartlarında duyuyorum kendimde yaşadım bizzat. Özellikle de sapphire modellerde. Ben sorunu underclock yaparak çözdüm. Şu konudaki mesajımdaki dedigimi yapar mısınız ?
"Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi" Hatası
Hocam deneyeceğim. Şuan evde değilim yarın sonuçlardan haber ederim. Sağolun ilginiz için.

Tek bir sorum olacak. Bu bahsettiğiniz işlemi yapınca FPS kaybı yaşanması lazım. Performansta sorun yaşar mıyız? Zaten çok iyi bir sistemi yok kardeşimin.

Hocam deneyeceğim. Şuan evde değilim yarın sonuçlardan haber ederim. Sağolun ilginiz için.

Tek bir sorum olacak. Bu bahsettiğiniz işlemi yapınca FPS kaybı yaşanması lazım. Performansta sorun yaşar mıyız? Zaten çok iyi bir sistemi yok kardeşimin.
Hocam 3-5FPS düşebiliyor. Stabil ayarlari yakalayin once. Sonra overclock yapar gibi voltajla saat hizlarini ufak ufak artirip deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı