Yaptığım bir araştırmada hoşuma giden bir sistem buldum. Bu sistemi tavsiye edip etmeyeceğinizi, güncel oyunlardaki durumunu öğrenmek istedim. Donanım Arşivi v1.5 diye geçiyor bileniniz vardır.
Kasa: Power Boost Deluxe VK-G1011S
Güç Kaynağı: Power Boost BS-4012 400w
Anakart: MSI A68HM-E33 V2
İşlemci: AMD Athlon X4 860K 3.7GHz
Bellek: Corsair 8GB 1600MHz CL11
Ekran Kartı: Sapphire RX560 4GB Pulse
Depolama: Toshiba DT01ACA100 1TB
Fiyatı 1450 diye geçiyor ancak benim buradaki kasa, güç kaynağı ve harddiske büyük ihtimal ihtiyacım olmayacak, elimde bu parçalar bulunmakta. Diğer parçalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Genelde oyun için kullanacağım. Teşekkürler.
Athlon X4 860K yerine Intel G4560 alınmalı. Geleceği olmayan bir platforma yatırım yapmak mantıksız.
G4560 tabanlı bir sistemde, ilerde yükseltme yapma şansın mevcut.
Ayrıca G4560 daha iyi bir işlemci.
Athlon X4 860K yerine Intel G4560 alınmalı. Geleceği olmayan bir platforma yatırım yapmak mantıksız.
G4560 tabanlı bir sistemde, ilerde yükseltme yapma şansın mevcut.
Ayrıca G4560 daha iyi bir işlemci.
Bütçe yeterliyse B250 anakartlara bakmalısın. Bütçeyi aşıyorsa H110 veya B150 de olabilir fakat BIOS güncellemesi gerekir. Aldığın yerin yapması gerekir veya ASRock'un güncel modellerinden alabilirsin.
RAM'i de şimdilik uygun olması açısından 2133 veya 2400 MHz alabilirsin.
Skylake serisi anakart alacaksan, dediğim gibi BIOS güncellemesini alacağın yere sor, yaparlarsa al.
İşlemci yükseltmesi yapacaksan en azından B150 olmalı anakart. Onun dışında bir problem yok.
Skylake serisi anakart alacaksan, dediğim gibi BIOS güncellemesini alacağın yere sor, yaparlarsa al.
İşlemci yükseltmesi yapacaksan en azından B150 olmalı anakart. Onun dışında bir problem yok.