İşlemciye OC yapabilmek için A88X chipsetli bir anakart olması gerek. Aynı anakart ve işlemciye sahibim. Bir süre işlemciyi 4.3Ghz'de kullandım. Kuzey köprüsü çok ısınıyor. Anakart için iyi değil.
Hocam işlemciye overclock yapmak için A88X gerekmiyordu benim anakartımda. ASUS A68HM Plus vardı. Ve A68HM chipsetine sahip. Ancak BIOS'ta overclock ayarı vardı.
OC o anakarta yapılır da arkadaşın belirttiği gibi anakartı yorar. Ekran kartında harici güç konnektörü var mıdır ? Yoksa OC sonrası gerekecen ek güç ihtiyacı anakarttan sağlanamayabilir.
Asus ekran kartında harici 6 pin güç girişi var. Ayrıca anakartımı yormuyordu. Ne kuzey köprüsünde ısınma, ne de voltaj regülatörleri ya da bobinlerde ısınma vardı. Gayet stabildi.
Online oyunlarda özellikle MMORPG gibi kalabalık yerlerde drop yaşaman normal. İşlemcinin gücü bunu kaldırmıyor. Ben de Tera, BnS, Black Desert gibi oyunlar oynadığımda normalde 60 fps alıyorum. Kalabalık yerlerde 20 fps'lere kadar düşüyor.
Ben 4.3'te kullanıyorken Black Desert'ta 50-56 fps alıyordum. OC'u kaldırıp default ayarlarda denediğimde 60 fps aldım.
Başka bir sorun olmadığından emin ol bence. Oyun içi sıcaklık değerleri de önemli. En son OC yapmayı düşün derim. Anakart uygun değil çünkü.