Athlon X4 950 ve Asus Prime B350 Plus sistem toplama

powaaa

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda kullanmış olduğum Intel Core 2 Quad 9550 işlemcili bilgisayarımdan AMD'nin yeni nesil işlemci serisine geçmek için epeyce araştırdım ama bütçe olarak Ryzen serisine geçiş yapamayacağım için böyle bir 4'lü düşündüm ve sonrasında Ryzen işlemci alıp istediğim bilgisayarı toparlamış olacağım. Önerileriniz nelerdir?

• Asus Prime B350 Plus Anakart,
  • Athlon X4 950 işlemci
  • Gskill 8 GB 3000 MHz
  • Corsair Spec Alpha Kasa.
Toplamda ortalama 1400 liraya mal olacak.
Şu an kullandığım ekran kartı R9 270.
Bu sistemde herhangi bir uyum sorunu yaşanmayacağını araştırdım, sanırım sorunsuz bir sistem olacak.
Herkese iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel. İleride işlemciyi değiştirip RAM takviyesi yapın. Ama değiştirirken en az Ryzen 5 alın çünkü iyi bir soğutma ile Ryzen 3 1200'ü geçebiliyor X4 950 OC ile.

Bugün anakart, işlemci ve kasanın siparişini verdim.
Şimdi kafamdaki tek soru işarati şu, rami tek slot GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz ram alıp altı ay sonra ram takviyesi ile 8x2 mi yapmak mantıklı yoksa şimdi 4x2 2400 mhz alıp 6 ay sonra bir 4x2 daha alıp 4 slot kullanmak mı daha iyi performans sağlar.

Bence şimdi 1 tane 8GB al. Zira AM4 önü açık bir platform olduğu için ileride 1800X+32GB isteme şansın bile var.

Benimde aklımdan geçen o peki bazı arkadaşlar tek slot ram olcağına dual olsun diye ısrarla başka başlıklarda yazmışlar. O yüzden tedirgin oldum. Umarım dedin 1800x 32 giga olur
Anakart doğru seçim değil mi?

Anakart iyi. Yeter ki MSI ve A320 olmasın.

Sistemi kurdum herşey normal gibi ama işlemcinin sıcaklığı hiç stabil değil ve sürekli yükselip alçalıyor ve yükselip alçalma işlemci fanınıda çok gürültülü hale getiriyor yüksek sıcaklıklara çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…