ATI 4670 için overclock değerleri nasıl olmalı?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
ögrenci
Geçici olarak ATI 4670 kullanıyorum, Catalyst Control Center üzerinden OC yapmak istiyorum ama değerlerin nasıl olması gerektiği hakkında bir bilgim yok. CS:GO oynayacağım, FPS %5 kadar fark eder mi yoksa 2/3 FPS mi oynar? İşlemcim i5-10400F, RAM'im 16 GB 2666 MHz hızında çalışıyor. Değerler fotoğraftaki gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneye deneye sınırı bulmanız gerekiyor maalesef. Bu tür OC işlemlerinde net bir şey söylemek çok zor.

Kart görüntü vermeyi kesti hatası ile karşılaşabilirsiniz Ben de ilk OC denememde köklemiştim Ekran gidince aklım başıma geldi. MSI Kombustor ve Afterburner ile onar onar artırdım frekansları 1 dakikalık testi geçince frekansı bir tık daha yükseltiyordum. Şu anda HD5750 kullanıyorum bunun sınırını da dediğim şekilde buldum. 700MHz Core Clock -> 850MHz Core Clock oldu. 1000MHz Memory clock -> 1175MHz Memory Clock oldu. Fakat bazı oyunlarda görüntüde dalgalanmalara sebebiyet verince Memory Clock değerini 1150MHz olarak kullanmaya başladım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım hala Sıcaklıkları kontrol etmen gerekli yalnız. Yük altında 85 dereceleri geçmesin.

Performans farkı ne durumda ?

Kombustor testinde 5 FPS kadar fark etti. Ağır oyunlarda da genel olarak FPS artışı oldu fakat benim kart nedense çoğu oyunda kendini tam güç çalıştırmıyor. O yüzden tam olarak sonuç nedir bilemiyorum. Ağır oyunlarda fark ediyor sadece çünkü anca o zaman tam güç kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…