Ati Radeon 4350 Ekran Kartı Kext Sorunu

waltora

Kilopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
uzman doktor
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım kurumdaki şahsi bilgisayarıma hackintosh yüklemek istedim. Sistemi kurmayı başardım fakat halledemediğim tek şey ekran kartını tanıtmak oldu. Ayrıntılı sistem özellikleri bölümünde ekran kartı şu şekilde tanınmış durumda.
Kod:
ATI Radeon HD 4350:
  Yonga Ailesi Modeli:ATI Radeon HD 4350

Tür:GPU

Yol: PCIe

PCIe Şerit Genişliği:x16

VRAM (Toplam):5 MB

Satıcı:ATI (0x1002)

Aygıt Kimliği:0x954f

Revizyon Kimliği:0x0000

EFI Sürücüsü Sürümü:01.00.3180

Ekranlar:

Ekran:

Çözünürlük:1280 x 1024

Piksel Derinliği:32 Bit Renk (ARGB8888)

Ana Ekran:Evet

Yansıtma:Kapalı

Çevrimiçi:Evet
Forumu okuyup araştırmaya çalıştım. Anladığım kadarıyla kext'ler üzerinde oynama yapmak gerekiyor. hex code'larının değişmesi gerekiyormuş. Benimde takıldığım nokta burası. 4350 nin hex code'unu bulamadım bir türlü. Sistemde amd4600 ve diğer kextler yüklü ama nasıl değişiklik yapacağımı tam çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mert kardeşim önermiş olduğun her iki yoluda ayrı ayrı denedim. ikinci yüklediğin dosyanın içindeki ATI4350.Fix.v2 , ATI3800Controller , ATI4500Controller, ATI4600Controller, ATI4800Controller, ATY_Init. ve EVOenabler.kext dosyalarını kextwizard programı ile aynı anda yükleyerek sistemi yeniden başlattım. İki ayrı yöntemin sonuçları aynı oldu. verbal modda açılış ilerledikten hemen sonra tam elma logosunun geleceği sırada ekran ya tamemen kararıyor yada elma logosu olmadan beyaz bir şekilde takılı kalıyor. - x komutuyla pc yi açabiliyorum ama normal modda kesinlikle açılmıyor. 5-6 defa format atıp tekrar denedim ama sonuç aynı malesef. Bilgisayarı ilk kurduğumdaki mevcut kext listesi şöyle:
AMD2400Controller.kext ,AMD2600Controller.kext ,AMD3800Controller,AMD4600Controller.kext ,AMD4800Controller.kext ,AMD5000Controller.kext ,AMD6000Controller.kext ,AMD7000Controller.kext , AMDFramebuffer.kext, AMDRadeonVADriver.bundle, AMDRAdeonX3000.kext , AMDRAdeonX3000GLDriver.bundle, AMDRAdeonX4000.kext ,AMDRAdeonX4000GLDriver.bundle, AMDSupport.kext , ATIRadeonX2000.kext , ATIRadeonX2000GA.plugin, ATIRadeonX2000GLDriver.bundle, ATIRadeonX2000VADriver.bundle, ayrıca intelhd kartlar için kext ler mevcut.
Sizce hangi dosyalar çakışıyor olabilir.?

herkese merhaba
Recep kardeşim bendede aynı sorun var her yolu denedim bir türlü kext'i kabul ettiremedim.
sapphire hd 7790 2gb gddr5 ekran kartım, asus m5a78l-m lx, amd fx 6100 x6 3,3ghz 14mb cache işlemci 4x2: 8gb ram var mavericks denedim olmadı bir ümit mountain lion kurdum her şey güzel fakat ekran kartım ne yaptıysam 5 mb ı geçmedi.
bulduğum hd 7000 ve hd 8000 serisi kext'leri kext wizard kext unitility ve clover configurator ile yüklemeyi denedim sonuç alamadım.

yardımcı olursanız sevinirim/ şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı