Çözüldü ATI Radeon HD 3450 CPU %100 Kullanım Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jerfifeveran

Hectopat
1.5 hafta önce HD 3450 PCI Express ekran kartı almıştım ve düzgün çalışıyordu. Geçen gün kafama esti ve format attım, atmaz olsaydım. CPU kullanımı %100'den aşağıya inmedi. Sonra neden kaynaklandığını bulmaya çalıştım. Process Explorer'da "Hardware Interrupts and Dpcs" diye tanımlanan işlem kullanıyor işlemcimin tamamını. Tüm driverları yükledim, aklınıza gelen tüm driverları ama, olmadı. Onboard ekran kartını kapattım, yine olmadı. En sonunda hd 3450'yi çıkardım ve CPU normale döndü. Chipset driver'ından en küçük klavye driver'ına kadar yükledim ama sorun çözülmedi.

PCI veriyolu ile ilgili bir problemim mi var bilmiyorum ama ekran kartı daha geçen güne kadar düzgün çalışıyordu. Ne olduysa formattan sonra oldu. Aygıt yöneticisinden "Sistem Aygıtları" kısmını araştırdım biraz ve yüklediğim onca drivera rağmen "ATI SMBus" sürücüsü yüklenmemiş görünüyor. Ünlem işareti yok ama çift tıklayınca "Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş" yazıyor.

Ekran kartını aldığım gün taktığımda yeni donanım bulundu uyarısı "PCI veriyolu bulundu" uyarısıydı, ama şimdi o çıkmıyor kartı taktığımda.

Sorun Çözüldü: Eğer bu sorunu tıpatıp yaşayan biri olursa (çünkü farklı donanım veya yazılım çakışmalarından kaynaklanabiliyormuş), izleyeceği yol; Aygıt Yöneticisi > sistem aygıtları> "High Definition Audio" ismini taşıyan aygıt kaldırılacak.

Sistemim:

• HP DX5150 Small Form Factor PC
  • ATI Xpress 200 chipset anakart
  • Amd Athlon 64 +3000 1.78
  • 2.5 GB DDR3 RAM
  • Windows XP Pro x86

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri