Ati X550 aşırı ısınma sorunu

Emre köstekçi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba benim 10 yıllık bir ekran kartım ATİ x550 bilgisayarımın kasasını açtığımda ekran kartıma dokunuyorum aşırı sıcak elimi uzun süre ekran kartımın üzerinde tutamıyorum. O kadar sıcak yani ekran kartımın üzerinde soğutucu yok malum 10 senelik olduğu için bu ısınmanın sebebi nedir?

X550 benim bildiğim çok tutulan Ati 9550'nin güncellenmiş hali. Fakirin oyun kartı. NVidia 6600 alamayan garipler aldı. Çok satıldı zamanında. AGP ise yandın. Sıfır AGP ekran kartı çok zor bulursunuz. Onunda en iyisi 256 MB NVidia FX-5500 olur.
Anakart veriyolu PCI Express 1.0 ise yormayacak ve diğer bileşenleride tahmin ederek hesaplı olan ekran kartı tavsiyesi ;
Xfx Ati HD5450 1GB 64Bit DDR3 (DirectX11) PCI-E 2.0 Ekran Fiyatı
80 TL. dibi başı...:D

Bizim burada 8 tl ' ye mini fanlar var ekran kartları için 30 tl ne yaptın kart zaten küçük :D . Ve istifasını sunmuş zaten :D.
Kendi üzerindeki bakır soğutma daha iyidir 8 tl lik fandan. Tabi yatırım yapılıp yapılmamasının gerekliliği ayrı bir mesele.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı