ATK Blazing Sky F1 Ultimate vs X1 Pro Max

Ryzill

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba, şu an mouse parasını tam biriktirebildim ama şuna karar veremedim. Blazing sky F1 Ultimate mi yoksa X1 Pro Max mi? F1'in görünümü ve elime göre daha iyi olduğunu düşünüyorum ama F1 200 mAh olacak X1 ise 500. Şu an F1 Ultimate de iyi indirimde, sizce hangisi?

X1 Pro Max kullanıyorum. 1000 Hz üzeri kullanımda batarya çok hızlı tükeniyor. Kendi deneyimimi söylüyorum. 8000 Hz'de Akşamları 3-4 saat kadar CS oynayınca 3. günde mouse batarya ışığı kırmızı yanmaya başlıyor. Kısaca 3 günde %100'den %15 civarında batarya kalıyor 8000 Hz kullanımında. 200 batarya 2 günü çıkartmaz diye düşünüyorum yüksek Hz ile kullanılınca bu aklınızda bulunsun.

Bana kalırsa el tutuş şeklinize göre seçin. F1 biraz daha küçük ve hafif diye biliyorum. Ben DeathAdder V3'den bu fareye geçtim. Elim 18 cm civarı ve claw kullanıyorum. (Tam claw da denmiyor sanırım relaxed claw olarak geçiyor. Palm, claw arası bir tutuş ama clawa daha yakın) DeathAdder'dan sonra bu fareye geçince daha rahat ettim. Elime alır almaz X1 Pro Max'i beğendim ama farenin bazı sorunları var. (En azından bana gelen üretimde) Baş parmağımı koyduğum yerde biraz bastırınca fare gıcırdıyor. Çoğu kişide olabiliyormuş bu sorun. Wraith bunun için geri iade almıyor aklınızda bulunsun. DeathAdderı 1 yıl boyunca kullandım. Onda böyle bir sorun yoktu. İlk birkaç hafta biraz rahatsız etti ama şimdi alıştım. Zaten içini açıp gıcırdayan yere kağıt bant vs. bir şeyle sıkıştırınca sorun düzeliyormuş. Bir diğer sorunu da skatezlerden sensör kenarında olanı üstten biraz kalkık. Yapışkanı sorunlu herhalde skatez düşmüyor yerinden ama bir kısmı hafif kalkık duruyor. Yedek verdikleri için gerekirse söküp yenisi takılabilir ama beni rahatsız etmediği için şimdilik böyle kullanıyorum. Onun dışında bir sorun yaşamadım. Dongleda kopma vs. sıkıntı çıkartmadı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Razer mousedan sonra tiklerinin hissiyatı biraz farklıydı ona da alışılıyor biraz kullanımdan sonra.

X1 Pro Max kullanıyorum. 1000 Hz üzeri kullanımda batarya çok hızlı tükeniyor. Kendi deneyimimi söylüyorum. 8000 Hz'de akşamları 3-4 saat kadar CS oynayınca 3. günde mouse batarya ışığı kırmızı yanmaya başlıyor. Kısaca 3 günde %100'den %15 civarında batarya kalıyor 8000 Hz kullanımında. 200 batarya 2 günü çıkartmaz diye düşünüyorum yüksek Hz ile kullanılınca bu aklınızda bulunsun.

Bana kalırsa el tutuş şeklinize göre seçin. F1 biraz daha küçük ve hafif diye biliyorum. Ben DeathAdder v3'ten bu fareye geçtim. Elim 18 cm civarı ve claw kullanıyorum. (tam claw da denmiyor sanırım relaxed claw olarak geçiyor. Palm, claw arası bir tutuş ama clawa daha yakın) DeathAdder'dan sonra bu fareye geçince daha rahat ettim. Elime alır almaz X1 Pro Max'i beğendim ama farenin bazı sorunları var. (en azından bana gelen üretimde) baş parmağımı koyduğum yerde biraz bastırınca fare gıcırdıyor. Çoğu kişide olabiliyormuş bu sorun. Wraith bunun için iade almıyor aklınızda bulunsun. DeathAdder'ı 1 yıl boyunca kullandım. Onda böyle bir sorun yoktu. İlk birkaç hafta biraz rahatsız etti ama şimdi alıştım. Zaten içini açıp gıcırdayan yere kağıt bant vs. bir şeyle sıkıştırınca sorun düzeliyormuş. Bir diğer sorunu da skatezlerden sensör kenarında olanı üstten biraz kalkık. Yapışkanı sorunlu herhalde skatez düşmüyor yerinden ama bir kısmı hafif kalkık duruyor. Yedek verdikleri için gerekirse söküp yenisi takılabilir ama beni rahatsız etmediği için şimdilik böyle kullanıyorum. Onun dışında bir sorun yaşamadım. Dongleda kopma vs. sıkıntı çıkartmadı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Razer fareden sonra tiklerinin hissiyatı biraz farklıydı ona da alışılıyor biraz kullanımdan sonra.

Benim söylediğim F1 Ultimate değilmiş Extreme miş şu an 600 TL indirim var ama 200 MAh'ın yeteceğini hiç düşünmüyorum galiba X1 alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı